Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Kaleidoszkóp VersFesztivál

 

Hivatalos honlap:
www.versfesztival.hu

facebook:
Kaleidoszkóp VersFesztivál

Fesztiváligazgató:
Dr. Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke

VersFesztivál különkiadás 2020

 


A Kaleidoszkóp Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje, amely olyan nézőket és hirdetőket kíván kiszolgálni, akik a modern, friss, és magas színvonalú szórakoztatást keresik, anélkül, hogy unalmas vagy avítt tartalmat kapnának.
A Kaleidoszkóp a Vers Fesztiválja, ám az iskolás gondolkodáson elegánsan felülemelkedve új távlatot nyit az előadóművészet fogalmának:

 • Az előadóművész nem kizárólag a zenei alkotó, hanem a prózai is.
 • A vers nem a kötelezően megtanult iskolai szöveg, amit elemezni kell, hanem a hétköz-napi érzelmek profi megfogalmazása,
  amit érezni lehet.
 • A költő, az író nem egy külön állatfaj, hanem épp olyan ember,
  mint mi: tud sírni, ne-vetni, lehet részeg, szerelmes, kemény is.
 • A költő nem csak az, aki meghalt és ezért szerepel a lexikonban, hanem az is, aki itt van velünk és leülhetünk vele beszélgetni.
 • A versmondás nemcsak az, amikor kiáll egy ember a pódiumra
  és szaval, hanem aki mozgáskoreográfiában, zenében,
  társas előadóestben, meghökkentő performanszban, tehát versszínházként mutatja be, amit gondol vagy érez a versekben.

A költészet tehát nem halott, a versmondás hétköznapi,
a Kaleidoszkóp vers, ahogy még nem ismered...


Márkaértékeink:

- Friss
- Bátor
- Innovatív
- Könnyed
- Bulis
- de Szakmai!

 

A fesztiválon szorosan összefonódik a versenyprogram és a szórakoztatás. A versenyprogramban kilenc ország legjobb előadói és társulatai érkeznek Budapestre. A fesztiválprogramban emellett a szórakoztatásé a főszerep: célunk a tömegek megmozgatása, a vers emberközelbe, hétköznap-okba helyezése sztárok, neves művészek által.

A Kaleidoszkóp VersFesztivált 1998-ban indította útjára az Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesület és a Miskolci Egyetem, hagyományteremtő céllal, Bella István Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító védnökségében. Az azóta valódi művészeti fesztivállá duzzadt eseménysorozat legfőbb célja, hogy a versek hétköznapiságát visszaállítsa. Cél az évfordulós köl-tők, írók alkotásaival, a pódium- és a színművészet jeles képviselőivel az aktív emlékezés, magyar költészet ápolása, a társadalom minél szélesebb rétegeinek megmozgatásával. Mindez non-profit módon, több száz versenyző és professzionális művész, és legalább ennyi néző társaságában.

A kor új művészeti kihívásait is szem előtt tartva a versmondás mellett a versszínház: a vers által motivált mozgásszínház, az új utakat kereső modern művészeti ágak, a performanszok, utcaszínházi előadások, előadóestek, verses monodrámák, az önálló művészeti ággá avanzsálódott zenés költészetet megelevenítve az énekelt- és megzenésített versek, valamint a versfilmek tartoznak a versenyprogramba.

A Magyar Versmondók Egyesülete 2005 óta minden évben önálló filmsorozattal jelentkezik a Kaleidoszkóp VersFesztiválról.

Művészeink többek között:

Kulka János, Kálloy Molnár Péter, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Gerendás Péter, Sebő Ferenc, Karafiáth Orsolya, Turczi István, Kinizsi Ottó, Király Viktor, Németh Kristóf, Lázár Balázs, Lovasi András, Lackfi János...Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum