Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Latinovits Színész Felkészítő Műhely - színházi tábor

SZÍNÉSZTÁBOR 2021

Időpont: 2021. július 10-17.

JELENTKEZÉSI LAP (KATT IDE)

Keresd és lájkold a tábort a facebookon, kattints ide!

Az igazi lehetőség a színészmesterség
és a pódiumművészet elsajátítására!


A Magyar Versmondók Egyesülete intenzív kurzust hirdet azon fiataloknak, akik a színházat vagy a pódiumművészetet leendő hivatásuknak tekintik, színésznek vagy előadóművésznek készülnek.


A táborozók biztonsága elsődleges számunkra. Ennek érdekében 2021-ben a a fertőtlenítőket, amelyek használata kötelező lesz, biztosítjuk mindenki számára, s a szállás és a foglalkoztató helyiségek higiéniája is folyamatos ellenőrzés alatt lesz. A járványhelyzet miatti kormányzati intézkedések betartása számunkra is kötelező, de bízunk benne, hogy a nyári időszakabn már túl leszünk a nehezén és a tábor megrendezése akadálytalan lesz. A jelentkezési szakasz elindult, ne maradj le! Aktuális információkért fordulj hozzánk bizalommal: +36 20 512 8004


 

A tábor az országban egyedülálló struktúrában működik!

A színésztáborba érkező növendékek egy próbafolyamat során sajátíthatják el a szakmai fortélyokat, miközben tematikus előadások és egyéni foglalkozások részesei lehetnek. Csoportos tréning és próbák, vendégművészek előadásai, elismert művészekkel és szakemberekkel!

Csoportvezető:
Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója,
a Magyar Versmondók Egyesületének oktatási alelnöke,
Jászai Mari-díjas, "Ki viszi át a Szerelmet" díjas színész, rendező

Tematikus foglalkozások előadói:
Wiegmann Alfréd Radnóti-díjas rendező, az Első Magyar Versszínház művészeti vezetője,
Móczár Bence
korábbi táborozó, a Kaposvári Egyetem színész hallgatója


Részvételi díj:

Alapár: 59,000,-Ft
Tavalyi táborozóknak és egyesületi tagoknak: 56,000,-Ft
Csoportoknak személyenként: 56,000,-Ft

A részvételi díj tartalmazza a szállást, az étkezést,
a szakmai és a közösségi foglalkozások díjait.

A részvételi díjat, vagy annak egy részét az iskolák és cégek is átvállalhatják!

A festői környezetben zajló Színész és Előadóművész Felkészítő Műhely a színészmesterség, a színpadi beszéd és mozgás, a rendezés és a dramaturgia mentén a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakának felvételi vizsgájára készít föl, illetve a színjátszás legfőbb kulisszatitkait villantja fel, gyakorlati módszerekkel. A táborban intenzív versszínházi tréning zajlik.

 

A táborozók egységes hangképzésen, kommunikációs kurzuson és mozgástréningen vesznek részt, előadásokat hallhatnak az irodalom és a média viszonyáról, a hangjáték és a költészet összefüggéseiről, a hangzó vers és próza technikai fortélyairól, valamint a zenés költészet, egyéni igény szerint a musicalszínház világába is elkalauzoljuk a résztvevőket.


Hangképzés: légzés- és beszédtechnikai gyakorlatok

Színészmesterség: drámai készségfejlesztő gyakorlatok. A technikai tudás elsajátítása, a szellemes gyakorlatok jól hasznosíthatók bármilyen színpadi vagy filmszerep eljátszásakor. Az önismeretet és az önkifejezést fejlesztő szórakoztató játékok hasznosak azok számára is, akik gyakran kerülnek stresszhelyzetbe a nyilvános szereplés miatt.

Mozgástréning: természetes mozgás, színpadi mozgás, és a tánc alapelemei

Kommunikáció: beszédfejlesztő gyakorlatok a kommunikáció valamennyi színterén, helyzetgyakorlatokra építve

Próbák: darabbemutató esetén csoportos próbák, egyébként egyénenkénti versmondások

Színész képzés:
a színházművészet, a színpadi beszéd és mozgás, a rendezés és a dramaturgia mentén a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakának felvételi vizsgájára készít föl.

Előadóművész képzés:
a pódiumművészet, a versrendezés, az előadóestek készítésének érzelmi és technikai hátterének megismerése és elsajátítása révén a közeljövőben rendezendő előadóművészi vizsga gyakorlati oldalára készít föl.

A felkészülési folyamat során a két szakmai képzés együtt, egymást kiegészítve működik a Műhelyben.

Miben más, mint a Versművészeti Szeminárium, és miért éri meg?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem felvételijére épít...
A Magyar Versmondók Egyesülete az előadóművész vizsga letéteményese, és segítünk a vizsgára felkészülésben. A Magyar Szín-Játékos Szövetség minősítő rendszerében színész vizsgaelőadásokat szervez, amelybe bekerülhetsz.
Saját pódiumi ested is elkészülhet a műhelyben!
A legjobb szakemberek egyénileg foglalkoznak a résztvevőkkel!
Egy alkalmi társulat alakításában vehetsz részt, amely darabbemutatót tart...

Az elmúlt három évben 10 növendékünket vették fel a Színművészeti Egyetemre Budapesten és Kaposvárott, nyolcan színházak vagy színházi stúdiók tagjai!

A foglalkozások helyszíne a művelődési ház és a nesmélyi Makovecz iskola, valamint a Neszmély Hajó közöségi terei.


Kedvezményes jelentkezés:
Az egyes kiemelt vers és prózamondó versenyeken nyereményként kapott kedvezményeket a jelentkezési lapon tudják megjelölni a jelentkezők, amit a szervezők ellenőriznek és visszaigazolnak. A különböző versenyeken kapott tábori kedvezmények nem összevonhatók, a legnagyobb keedvezmény érvényesítésére van lehetőség. A nyeremények nem átruházhatók.

 

Jelentkezni lehet:

e-mailen: verstaborok@gmail.com

Információ:
Szennik Évi kommunikációs alelnök
06 (20) 512-8004


Végső jelentkezési határidő: június 30.

Kérjük, a Versművészeti Szeminárium és a Színész és Előadóművész Felkészítő Műhely egységes jelentkezési lapja miatt pontosan jelöljék meg a tábor nevét a jelentkezésnél! Jelentkezési lap e-mailen kérhető.

 

 

Jelentkezési feltételek:

A táborozókat a jelentkezések sorrendjében fogadjuk, a rendelkezésre álló résztvevői keret betöltéséig. A jelentkezéseket akkor tekintjük érvényesnek, amikor a jelentkezési díj a Magyar Versmondók Egyesülete megjelölt bankszámlájára befolyt (legkésőbb  a megjelölt határidőig). A befizetést a helyszínre érkezéskor igazolni kell. Visszafizetést a jelentkezési határidő után nem tudunk vállalni. A befizetett összegeket visszatéríteni nem tudjuk.

 

Számlaszám:

Magyar Versmondók Egyesülete
16200106-11646259 MagnetBank
Közlemény rovat: Latinovits-szekció,
résztvevő neve, címe

Külföldről érkező utalásokhoz szükséges adatok:

IBAN: HU57162001061164625900000000

 

Ízelítő az elmúlt évi verstáborok munkájáról a Versmondóban olvasható (www.versmondo.hu).

 

Látogasd meg és lájkold a Versművészeti Táborok Facebook oldalát!

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum