Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

MAdT Vajdaság

A szervezők által - érthető okokból - konzekvensen MAdT táborként emlegetett amatőr és diákszínjátszó tábort a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet rendezi meg Zentán, tizenöt és harminc év közötti fiatalok számára, akik érdeklődnek a színjátszás iránt. Sőt előnyt élveznek azok, akik már részt vettek valamelyik amatőr színjátszó csoport munkájában, hiszen a szervezők elsődleges célja éppen ezen csoportok fiatal tagjainak minél elmélyültebb képzése.

A MAdT egy tipikus munkatábor - persze a szó pozitív értelmében -, hiszen nem kínál semmiféle extra szórakozási lehetőségeket vagy különleges kirándulásokat, hanem sok-sok érdekes foglalkozást, amelyek során a résztvevők megtapasztalhatják mindazt, amitől a színjátszás izgalmas lehet egy fiatal számára. A munkát minden évben kiváló csoportvezető tanárok irányítják: Táborosi Margaréta és Vukosavljev Iván vajdasági színművészek, illetve Gyombolai Gábor színész-drámatanár és Perényi Balázs drámapedagógus, Budapestről. A csoportfoglalkozások mellett a szakmai tábor résztvevői tematikus műhelymunkákon is részt vesznek majd. A beszédtechnikát Pál Ágnes logopédustól sajátíthatják el, a mozgástréningeket pedig Víg Ágnes vezeti majd. Unatkozni tehát senki sem fog, aki idejön, erről vajdasági munkatársaink, Lódi Andrea, Sutus Áron és Gondi Martina gondoskodik, hiszen a résztvevők számára biztosítják a reggel kilenctől este tízig tartó munkát, meg persze utána a kikapcsolódási lehetőségeket is.

A hét nap gálaműsorral végződik, ahol a tábor résztvevői műhelybemutatót tartanak, amelyet a csoportvezetők irányítása és rendezése alatt valósítanak meg. Résztvevői létszámtól és érdeklődéstől függően a tábor a színjátszó csoportok mellett egy rendezői csoporttal bővül, azon fiatalok kedvéért, akik szeretnének bepillantani a rendezés titkaiba. A táborral elsősorban a vajdasági amatőr társulatok fiatal tagjai számára szeretnének fejlődési lehetőséget biztosítani, de mindenkinek ajánlják, akik elkötelezettséget éreznek a színház iránt, akik szeretnék magukat kipróbálni különböző helyzetekben, és persze azoknak is, akik jobban meg akarják önmagukat ismerni.

A jelentkezési lap letölthető a www.vmmi.org oldalról, ahol a részvételi feltételek is megtalálhatók. Bővebb információ Lódi Andreától kérhető.
e-mail: andrea@vmmi.org
telefon:062-84-96-029.

 Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum