Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Oszd meg a versed!

 

Kiss Barbara

Kiss Barbara versei


Szélsőséges álmodozó, szenvedélyes barátsághajkurászó. Pókok kíméljenek, vagy hozzanak pezsgőt, ha meglátogatnak! Kortárs hangon Eszterházy Károly Főiskola

 

Az erdőben (próza)
Egyszer (próza)
Elutasítva (próza)
Hajnali négy (próza)
Hárpia (próza)
Márton (próza)

 

Az erdőben (próza)

Az avar illata megnyugtat. Itt, az erdő közepén minden annyira csendes, és a levegő is épp annyira hűvös, hogy élvezni tudod a bőrödön, de nem akarsz magadra rántani még hatezer réteg ruhát. Körülötted megannyi kecses törzsű fa, de a nappal szín kavalkádban pompázó lombkoronájuk most egybeolvad feketén. Legalább a csillagok itt vannak fölötted és fényükkel beragyogják az ösvényt előtted.

Csak egy kérdésed lenne az idillt illetően: mégis hogy kerültél ide? Feltápászkodsz a földről, miközben agyad lázasan kutat emlékfoszlányok után, bármiféle támponttért… Pezsgő! Borzalmasan sok pezsgő… A barátaid, de hol is? Ja, igen, Eszter születésnapját ünnepeltétek legalább hatan. A rendőröktől nem félve iszogattatok a parkban, közel falu széléhez, ahol az erdő is van.

Gyorsan jó kedved lett a fél üveg pezsgőtől, és sikerült rávenned arra Antalt, hogy lökjön téged hintázás közben. Amikor már felgyorsultál a megfelelő sebességre, gyorsan felpattant a másik hintára, és versenyeztetek, ki tud magasabbra jutni. Te nem ugrottál ki végül, nem voltál annyira merész, mint ő.

Igazán helyes fiú ez az Antal gyerek, állapítottad meg újra, mint korábban is nagyon sokszor. Udvarias, vicces, határozott kiállású. Milyen kár, hogy van barátnője. És mennyire szánalmas, hogy a lány csak szórakozik vele. Úgy bánik vele, mint egy bábuval, akit kénye-kedve szerint rángathat. Beszélni is akartál erről Antallal. Az se érdekelt, hogy sértődés lehet belőle, de legalább tisztában lesz azzal, mit is gondolnak a kapcsolatáról a barátai.

Nem kellett győzködnöd arról, hogy tartson veled egy sétára, szívesen veled tartott. A karját nyújtotta, te belekaroltál, és így rögtön megérezted a kölnije illatát. Fűszeres, elegáns, és túlságosan vonzó. Tiltott gyümölcs. Veszélyes.

Megreccsent egy ág a közeledben. Elég horror filmet láttál ahhoz, hogy felkészülj a legrosszabbra. Felrántottál egy gallyat a földről, és magad elé tartottad. Csak azért se fogod megkérdezni, ki van ott, akármennyire is vágysz rá a filmes hatás érdekében. A helyi sorozatgyilkos dolgozzon csak meg keményen, ha téged akar.
- Csak megtaláltalak végre!

Életedben nem visítottál fel még hangosabban, de reflexből megfordultál, és a gallyal lecsaptál a hang tulajdonosára tiszta erőből. Antal még időben ugrott el, így nem ütötted ki a szemét. Alaposan leteremtetted, amiért mögéd osont, és még vigyorogni is mert ezen. Magyarázatot követeltél az eltűnésére, mire úgy nézett rád, mintha hat fejet növesztettél volna hirtelen az eredeti mellé.

Az a mondat hagyta el a száját, amire hónapok óta vágytál. Telefonálni ment, és ma végre megszabadult az utolsó akadálytól is, ami közöttetek volt. Átölelted szorosan, ő viszonozta, és gyorsan elmorzsoltál egy győzedelmes vigyort a szád szélén, a háta mögött. Még mindig lehet érezni a kölnijét, de most már cigarettaszag is vegyül vele. Ha ideges, mindig két szálat füstöl el.
Kibújtál az öleléséből, bátorítóan rámosolyogtál. Hagyta, hogy megsimogasd a borostás arcát, majd mélyen a kisírt szemeibe néztél.
- Minden rendben lesz.

Nem csókoltad meg. Lesz még erre bőven lehetőséged.

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum