Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Oszd meg a versed!

 

Tasev Norbert

Tasev Norbert versei


Harmincas éveim elején járok! Történelem tanárként végeztem az ELTE-BTK! Szívemhez nagyon közel áll a költészet, és irodalom! Szerzői könyvkiadással is igyekszem foglalkozni; eddig főként a Publió Kiadónál jelentettem meg köteteimet! Mindenkinek kellemes olvasást kívánok!

 

Habmúzeum-kollázs
Halandóságra kozverválva
Időtlenségek árnyai
Párbeszédbe fogva

 

Habmúzeum-kollázs

E mostani álságosan prostituált, önmagukat kellető exibicionistaság, harsány extravagáns színorgia mögött, mint önmagát folyamatosan pusztító látomás uralkodik mindenek felett a szenny. Megbénul, kibicsaklik romantikákból táplákozó, igazibb pillanat; áramlások vad parancsszavában karrier-jelszavak elsőbbségét élveznek, s élvezkednek mások szilárd kárán! Habosított erotikus dicshimnuszt zengenek egy önmagát is droiddá alacsonyító emberi ideálért. Ömlesztett, popkultúrális kakófónia!

Eladható-megvehető lelkek polusaiban számító-önző fogaskerekek üzemelnek hasznokat remélve. Alámerülnek szándékosan a régen megtörtént gyerekkorba; töpörödött, kificamított játszótérre, ahol pszichopaták játékszerei lettünk, ha hagytuk önmagunkat! – szándékosan jobb, ha körbe rágcsál az ásító Semmi, s végképp betolakodhattok a ragacsos felszín alattiságba: incselkedő fodrok kacagó szemekben melybe, ha valaki igazán belelát a földi szomorúsággal viselős képletláncolat keríti hatalmába.

Korunkban üdén rothadásnak indult az ember-morál, s etikett-humánum! Kegyetlenül feláramlik valami régi ismerős, de be nem váltható, sunyító ígéret. Luxusvágyálmú idilleket prédikálnak befolyásos ,,Nagyok” míg a kisebb egerek létminimumok közelében tengődnek! Összekoccanó emlék-alkonyt próbálnak megidézni, ki azt képzeli láthatja még a jövőt. Fejünk felett egyre gyorsabban fordul már a megtartó enyészet. Bivalyerős Tarzan-Adoniszok tartós, óriás bicepszeikkel flörtölnek, míg Omega-nőstényeik kedvükre kiteríthetik hálóikat a gyanútlanokra!

Szúvasodásnak induló, vad szorgalommal ritkán ha sikeredhet bárminemű, orgiás becserkészés. Meganyi szabadidős koporsó, bókolások igazi-őszinte művészete helyett. Megviccelt, felturbosított borosta is csupán feleslegesen öregbít; pókfonál-testű muslica-kanárik közt Sziszifuszok oly elvesztettnek tűnnek! Minden műmosolyban egy újabb, időtlen habmúzeum-kollázs pusztulva virágzik!

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum