Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A Nemzeti VERSeny hivatalos oldala

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete évente meghirdeti határokon átívelő, felmenő rendszerű versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt, valamennyi korosztály számára, az Anyaországban, a Kárpát-medencében, szerte Európában és az óceánon túl, minden nem hivatásos magyar versmondó részére. A verseny elsődleges célja a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése, a magyar nyelv tisztaságának és sokszínűségének felvonultatása a költészet által, és a kulturális identitás erősítése.

 

A VERSENY VÉDNÖKE: VIDNYÁNSZKY ATTILA
Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója

KATTINTSON A VERSENY FACEBOOK OLDALÁRA!

 

aktuális VERSeny:

Nemzeti VERSeny 2021

 

A verseny három fordulós. A jelentkezőknek az első fordulóban videót kell beküldeniük saját, rögzített versmondásukról, majd a továbbjutóknak videóklipet készíteniük, végül a döntő élőben zajlik a Nemzeti Színházban.

Díjakat az élő döntő versenyzői kapnak. Minden élő döntős versenyző emléklappal és tárgyjutalommal térhet haza, emellett a zsűri arany-, ezüst- és bronzminősítéseket nyújt át a versenyzőknek.

korábbi VERSenyek:

V. NEMZETI VERSENY - 2020

Nemzeti VERSeny 2019

Nemzeti VERSeny 2018

Nemzeti VERSeny 2016

Nemzeti VERSeny 2017

Nemzeti VERSeny 2018


A zsűri tagjai a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesületének művészei, szakemberei: Bakos-Kiss Gábor színművész,  Lutter Imre előadóművész, producer, Szabó László kommunikációs szakember, Szűcs Nelli színművész és Wiegmann Alférd rendező.

A rendezvénysorozat támogatója:
a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia
(az egyes, éves szintű támogatók az évenkénti versenyeknél)

Médiapartnerek:
a Versmondó folyóirat, a vers.hu és a Magyar Teátrum folyóiratÉvfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum