Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Versmondó és drámaműhelyek

 

 

2004 novemberében elindult, kis szünet után 2009-ben folytatódott a Budapesti Versmondó Klub. Hogy miért klub? Klub azért, mert kötetlen, mert bárki részt vehet rajta, aki szeretne komolyabban foglalkozni a versmondással, a színházzal.

 

Fenntartó:
Magyar Versmondók Egyesülete, Első Magyar Versszínház

Helyszín: Budapesti Művelődési Központ

 

 

 

 


Egyetemisták Miskolci Amatőr Színjátszó Köre

A drámaműhely sajátos együttműködés útján valósul meg: a hazai ifjúság részvételét a Miskolci Egyetem campusa biztosítja, ahol az ország minden tájáról érkező és a határon túli magyarok összekötve élnek együtt; s ahol a szakmaiságról az Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesület, a Magyar Versmondók Egyesületének tagszervezete gondoskodik, az anyaegyesület és az otthont adó Uni-Hotel Diákotthon támogatásával.

 

 

 

 

A Győri Előadóművész Stúdió 1987-ben alakult meg a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ művészeti csoportjaként. Vezetője. Z. Szabó László Kazinczy- és Radnóti-díjas tanár. Tagjai a „Kiváló együttes" címmel többszörösen kitüntetett Győri Ifjúsági Irodalmi Színpad, s annak jogutódja a - szintén „Kiváló együttes" címmel bíró - Győri Theátrum Színpad, országos versmondó versenyeket nyert versmondóiból kerültek ki. Felnőtt, dolgozó emberek, sokuk Radnóti-díjas versmondó.

 

 

 
A Magyar Versmondók Egyesülete Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete 1998-ban alakult meg. Ekkor kezdte meg munkáját a Versmondó Stúdió, az egyesület bázisintézményében, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban. A hetenkénti, rendszeres foglalkozások keretében a Versmondó Stúdión belül folyó műhelymunka erősítésével (műelemzés, beszédtechnikai képzés, előadó-művészeti eszközök tanítása stb.) a Stúdió tagjait intenzív munka segítségével a versmondó versenyeken való eredményes szereplésre készítik fel az Előadóművész Stúdió tagjai. A Versmondó Stúdió legjobbjai az Előadóművész Stúdió utánpótlását adják.
 

 

 
A kör ötven éve alakult és 1994-től működik a Veszprémi Városi Művelődési Központban, közös fenntartásban.
Az együttes tagjainak száma 10-15 fő között váltakozik, életkoruk 14-60 év. Főként diákok, de értelmiségiek, szakmunkások és nyugdíjasok is vannak soraikban.
A közel fél évszázada folyamatosan működő együttes munkájában mintegy négyszáz személy vett részt, közülük többen hivatásos előadóművésszé váltak.
 

 

 
A SzAFT a Magyar Szín-Játékos Szövetség keretében működik, munkáját Nagy András László elnök felügyeli. A Magyar Szín-Játékos Szövetséget (illetve jogelődjét, a Szabad Színjátszásért Egyesületet) évek óta foglalkoztatta egy központilag (a civil szervezet által) életre hívott színházi képződmény lehetősége. Olyan színházi képződményre gondoltak, amely lehetőséget nyújt a középiskolás korból kinőtt, társulatokhoz nem kötődő, ám színházi alkotó munkára kész fiatalok számára az alkotó munkára. 2008 őszén a Ferencváros Művelődési Házzal és a Tűzraktér Független Kulturális Központtal együttműködve, SzAFT néven a társulat megalakult.  

 

 
A szabadkai Életjel Irodalmi Élőújságot 1958 októberében alakította Urbán János, Galamb János, Burkus Valéria és Dévavári Zoltán. A szabadkai Életjel Irodalmi Élőújság színházi előadásokat, irodalmi összeállításokat és esteket szervez, ma is működik Horváth Emma vezetésével. Számos díjjal büszkélkedhet a társaság, egyebek mellett a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál legrangosabb elismerését, a Kaleidoszkóp-díjat is több ízben vihették haza a Vajdaságba.  

 Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum