Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

SzAFT

A SzAFT a Magyar Szín-Játékos Szövetség keretében működik, munkáját Nagy András László elnök felügyeli. A Magyar Szín-Játékos Szövetséget (illetve jogelődjét, a Szabad Színjátszásért Egyesületet) évek óta foglalkoztatta egy központilag (a civil szervezet által) életre hívott színházi képződmény lehetősége. Olyan színházi képződményre gondoltak, amely lehetőséget nyújt a középiskolás korból kinőtt, társulatokhoz nem kötődő, ám színházi alkotó munkára kész fiatalok számára az alkotó munkára. 2008 őszén a Ferencváros Művelődési Házzal és a Tűzraktér Független Kulturális Központtal együttműködve, SzAFT néven a társulat megalakult.

Céljuk teljesült: sikerült összegyűjteniük jó néhány, közösségre, szakmai továbbképzésre és alkotó munkára kedvet, tehetséget érző, már képzett felnőtt korú színjátszót. Az első periódusban képességfejlesztő tréningeket tartottak, majd két előadás született: Müller: Itt nem lesz finálé (Lars von Thrier filmje nyomán) és Kárpáti Péter Világvevő című darabja.
Előkészületben: Szép Heléna (Offenbach operettje nyomán mai színpadra alkalmazta: Peter Hacks és Zalán Tibor. A zenét az előadás igényeihez alakította: Bátkai József.)


SZAFT társulati tagok

Színészek:

Almási Beáta (Vörösmarty Gimnázium, drámatagozat)
Birtók Lili (Ratkó József Versmondó Verseny I. hely, Latinovits Zoltán Versmondó Verseny II. hely)
Biszak Áron (Théba Művészeti Szakközépiskola, színész II.)
Bereczki Lóránd (Théba Művészeti Szakközépiskola, színész II.)
Boros Ádám (Gór Nagy Mária Színitanoda, színész II.)
Csikós Beatrix (Talentum Művészegyüttes)
Csernik Kati (Pannon Várszínház - Veszprém, Théba Művészeti Szakközépiskola, színész II.)
Geszti András (Rátkay Márton Stúdió)
Eck Attila (Vörösmarty Gimnázium, drámatagozat, Apor Vilmos Katolikus Főiskola, drámapedagógia szak)
Fábián Szabolcs (Berzsenyi Gimnázium, drámatagozat)
Fodor Judit (Théba Művészeti Szakközépiskola, színész II.)
Hegedűs Lívia (Gór Nagy Mária Színitanoda, Tündérkert Társulat)
Juhász Tünde (Gór Nagy Mária Színitanoda, Tündérkert Társulat, színész II.)
Laki Móni (Tűzmadár Musical Műhely, Bánfalvy Ágnes Stúdió)
Manyasz Erika (Vers- és prózamondó előadóművész felsőfokú OKJ, Trainingspot)
Schupp Gabriella (Théba Művészeti Szakközépiskola (színész II.), Budapesti Utcaszínház
Solymosi Eduárd (Vörösmarty Gimnázium, drámatagozat, KIMI, Vidám Színpad Stúdió, színész II.)
Vajda Izabella (Bródy Imre Gimnázium, drámatagozat, Shakespeare Színiakadémia, színész II., Harsányi Gábor Színi tanoda)
Venczel Hajnalka (Soltis Lajos Színház - Celldömölk, Trainingspot társulat)

Művészeti vezető:
Nagy András László (Színház- és Filmművészeti Főiskola, színházi rendező szak)

Rendezők:
Müller Ádám (Kolibri Stúdió, Zero Színházi Műhely)
Sereglei András (Kerekasztal, Ördögi Kör, KÁVA)

Koreográfus:
Kettler Szandra (Pesti Barnabás Szakközépiskola, drámatagozat, Panboro)

A Magyar Szín-Játékos Szövetség SZAFT (Színházat Alkotó Fiatalok Társulása) társulata csatlakozási lehetőséget kínál szakmai előélettel rendelkező, színház iránt elkötelezett fiatal felnőtteknek, akik színházi alkotómunkára és - közösségre vágynak. A társulat jelenlegi tagjai gimnáziumi drámatagozatokon, színiiskolákban, színházi stúdiókban végeztek, de nem tudtak vagy nem akartak a hivatásosok közé kerülni. Akadnak a társulati tagok között olyanok is, akik vidéki amatőr társulatokban szereztek gyakorlatot, de jelenleg a fővárosban élnek. A csatlakozást (illetve befogadást) meghallgatás előzi meg, amelyet a SzAFT rendezői (Sereglei András, Müller Ádám), illetve zenész és táncos munkatársaink tartanak. Fiúk (férfiak), valamint hangszeren játszó lányok (nők) előnyben! Előzetes jelentkezés önéletrajzzal, fényképpel e mail-ben Nagy András Lászlónál (nal71@t-online.hu, telefon: 06 20 227 3854) vagy a virtualistarsulat@gmail.com címen.

 Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum