Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Győri Előadóművész Stúdió

A Győri Előadóművész Stúdió 1987-ben alakult meg a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ művészeti csoportjaként. Vezetője: Z. Szabó László Kazinczy- és Radnóti-díjas tanár. Tagjai a „Kiváló együttes" címmel többszörösen kitüntetett Győri Ifjúsági Irodalmi Színpad, s annak jogutódja a - szintén „Kiváló együttes" címmel bíró - Győri Theátrum Színpad, országos versmondó versenyeket nyert versmondóiból kerültek ki. A tagok többsége dolgozó, felnőtt ember (pedagógus, mérnök, főiskolai hallgató) legtöbbjük Radnóti-díjas versmondó.

Az Előadóművész Stúdió tematikus műsoraival rendszeresen szerepelt a megye különböző településeinek művelődési intézményeiben, könyvtáraiban, író-olvasó találkozókon, általános - és középiskolákban rendhagyó irodalom órák keretében lépett fel. A Bartók Béla Megyei Művelődési Központban 1990 óta havonta egy alkalommal az általa létrehozott Pódium Presszó keretében verses-zenés pódium- műsorokkal lépett közönség elé. Kéthetente a szlovákiai magyar lakta településeken (dunaszerdahelyi járás) rendhagyó órák keretében alap-és középiskolákban szerepelt. Havonta egy alkalommal a dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központban mutatkozott be összeállításaival.

Z. Szabó László tanár 1992-ben bekövetkezett halála után a csoport vezetését Wenczel Imre tanár, drámapedagógus vette át.

A Magyar Versmondók Egyesülete Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete 1998-as megalakulása után az Előadóművész Stúdió az Egyesület keretében folytatta munkáját. Tagsága 10-12 fő, részben megújult. Vezetője: Popper Ferenc, az Egyesület elnöke.

Az Előadóművész Stúdió rendszeresen dolgozik, folytatja a kezdetekkor kialakított hagyományokat. Tematikus műsoraival, szerkesztett verses-zenés összeállításaival megyénk művelődési intézményeiben, könyvtáraiban, író-olvasó találkozókon, rendhagyó irodalom órákon lép fel. Műsoraikkal rendszeresen szerepelnek a dunaszerdahelyi Vámbéri Irodalmi Kávéházban. A dunaszerdahelyi és galántai járás alap- és középiskoláiban rendhagyó irodalmi órákon működnek közre.

 

 Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum