Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Szeptember 6

1800

Megszületett Catharine Esther Beecher amerikai pedagógus, szerző, aki a konzervatív ideológiai mozgalmat népszerűsítette és alakította a nők helyének és szerepének előléptetésével az amerikai kultúrában.

1922

Megszületett Ctibor Stítnicky szlovák író, költő, műfordító.

1927

Megszületett Rubin Szilárd író, lapszerkesztő, műfordító.

1932

Megszületett Paláncz Ferenc Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház örökös tagja. Filmszerepeket is vállalt, többek között a Legató és a Magasiskola című alkotásokban.

1942

Meghalt Szilágyi László költő, író, újságíró, operett-szövegkönyvíró. Az ő munkája a népszerű Én és a kisöcsém című operettet, amiből slágerdal is készült.

1977

Meghalt Hajnal Anna költő, író, műfordító. Hajnal Anna 1937-38-ban Trencsényi Waldapfel Imrével együtt szerkesztette az Argonauták című rövid életű irodalmi folyóiratot. 1949-től könyvkiadói lektor volt. A Nyugat harmadik nemzedékéhez tartozott. Költeményeiben gyakoriak az antik mintákra utaló képek. Számos gyermek- és ifjúsági könyvet is írt. Fordított az angol költészet remekműveiből. Létrehozta a Tóth Árpád Társaságot, amelynek tagjai a kor jeles írói, költői, kritikusai voltak. 1947-ben Baumgarten-díjat, 1966-ban József Attila-díjat kapott.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum