Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Augusztus 7

1848

Megszületett Alice James amerikai írónő, aki naplót vezetett az életéről, és jelentős szerepet játszott a tudósokból és írókból álló családi vállalkozásban testvéreivel, Williammel és Henry-vel együtt.

1900

Megszületett Taylor Caldwell angol regényírónő, akinek művei - többek között - az 1957-ben megjelent "The Sound of Thunder", az 1968-as "Testimony of Two Men" és az 1972-es "The Captains and the Kings".

1911

Megszületett Bibó István író, politikus, jogász (A kelet-európai kisállamok nyomorúsága). Könyveiben, politikai értekezéseiben főként Magyarország gazdasági és politikai helyzetének elemzésével foglalkozott. Művei: A kelet-európai kisállamok nyomorúsága, A magyar demokrácia válsága, A békeszerződés és a magyar demokrácia, Zsidókérdés Magyarországon.

1934

Megszületett Simó Sándor filmrendező.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum