Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Augusztus 5

1813

Sunmore-ban (Norvégia) megszületett Ivar Andreas Aasen norvég nyelvtudós, költő, hazája művelődéstörténetének egyik legnevesebb alakja.

1850

Megszületett Guy de Maupassant francia novellista, regényíró (A szépfiú, Egy asszony élete).

1876

Megszületett Mary Ritter Beard amerikai történész, írónő, aki 1946-ban a "Woman as a Force in History" című művében a nők ügyeit és a munkásmozgalmakat pártfogolta.

1937

Megszületett Vágó Nelly Jászai Mari-díjas jelmeztervező, kiváló művész.

1948

Megszületett Varga Gábor erdélyi író, költő, vegyészmérnök. (Kronosz elkomorodása, Az ittmaradt nyár). 1971-ben vegyészmémöki oklevelet szerzett a temesvári műegyetemen. 1971-től üzemmérnök vott, 1975-től kutatóvegyész. Az Ady Endre Irodalmi Kör tagjaként tevékeny szerepet játszott Nagyvárad kulturális életében. Kötetei: A hatodik ostrom, Az ittmaradt nyár, Kronosz elkomorodása.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum