Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Augusztus 27

1635

Madridban 73 éves korában meghalt Lope de Vega (eredeti nevén: Lope Félix de Vega Carpio) spanyol lírikus, a nemzeti színjátszás atyja.

1864

Nagyváradon meghalt Kuthy Lajos regény- és drámaíró, író, akadémikus (Hazai rejtelmek).

1870

Meszületett Amado Nervo mexikói költő, író és elbeszélő, diplomata. Költészetére mindvégig a szerelem és az istenkeresés földi - égi kettőssége nyomta rá bélyegét; prózai műveiben a pszichológiai elemek modern kezelésével kelt feszültséget. Ő alapította a Revista Moderni című folyóiratot, amelyet szerkesztett is. Sok verse olvasható magyarul.

1918

Megszületett Mészöly Dezső József Attila-díjas író, műfordító, irodalomtörténész. Mészöly 1946 és 1959 között a Nemzeti, illetve a Madách Sztnházban dolgozott, mint dramaturg. 1963-tól 15 éven át volt a Magyar Televízió munkatársa. Shakespeare és Moliére fordítójaként alkotott maradandót. 1992-től a tévé Lyukasóra című irodalmi műsorát vezette.

1930

Megszületett Galgóczi Erzsébet Kossuth-díjas író (Törvényen kívül és belül). Galgóczi Erzsébet az ötvenes évek közepétől újságíróként és dramaturgként dolgozott, majd 1959-ben szabadfoglalkozású író lett. Legismertebb művei a Kinek a törvénye, a Pókháló, A közös bűn, a Közel a kés, a Törvényen kívül és belül és a Vidravas. Az egyik legnépszerűbb magyar írónő, háromszor kapott József Attila-díjat.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum