Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Augusztus 11

1871

Budapesten megszületett Heltai Jenő író, költő (A néma levente, Álmokháza). Kossuth-díjas drámaíró, költő, újságíró. Az operettek, bohózatok, karcolatok, novellák írásának a mestere volt, aki műveiben könnyedén alkalmazta a humoros, ironikus hangnemet, s a különböző találó jellem- és helyzetkomikumokat, de vidám alkotásaiban is mindig ott rejlett a társadalmi bírálat, a valós emberábrázolás igénye.

1897

Megszületett Louise A. Bogan amerikai lírikus költőnő, kritikus, aki 1923-ban írta "Body of This Death", 1970-ben "A Poet's Alphabet" című művét.

1946

Megszületett Marilyn Vos Savant író, újságíró, akinek a világon a legmagasabb az IQ-ja (228)(Ask Marilyn, The Art of Spelling: The Madness and the Method, Growing up).

1968

Megszületett Bozsik Yvette táncosnő, koreográfus.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum





 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum