Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Július 17

1888

Megszületett Füst Milán, író, költő, esztéta.

1914

Megszületett Tolnay Klári színésznő. Amikor született, még echós szekereken járták a falvakat a színészek. Már egészen fiatalon sztár lett, pedig nem végzett főiskolát. A német megszállás alatt nem játszott, csak a háború után lépett újra színpadra. 150 filmszerep és megszámlálhatatlan színpadi szerepben láthattuk. Egyik legkedvesebb partnere Mensáros László volt, aki egy jubileumi előadás után kétlovas hintóval kocsikáztatta meg Tolnay Klárit, Klárikát. Utolsó nagy alakítása a Nagymama című vígjáték címszerepe volt.

1917

Megszületett Phyllis Diller amerikai komikus és hangverseny zongorista, aki szörnyű kinézetéről és a férjéről, Fangról szóló történeteiről ismert.

1963

A Hunnia Filmstúdióban befejezték a Fotó Háber című bűnügyi játékfilm forgatását. A főszereplő Ruttkai Éva, a rendező Várkonyi Zoltán.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum