Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Július 14

1801

Megszületett Jane Welsh Carlyle skót írónő, Thomas Carlyle felesége, akinek a levelezése nem csak szórakoztató, hanem irodalmi és történelmi jelentőségű.

1910

Megszületett William Hanna rajzfilmkészítő, a Hanna-Barbera páros egyike (Frédi és Béni).

1916

Palermóban megszületett Natalia Ginzburg olasz szerző, aki számos családregényt írt, például 1987-ben a "La cittá e la casa"-t, amely magyarul 1990-ben jelent meg "A város és az otthon" címmel.

1918

Megszületett Ingmar Bergman svéd filmrendező (Suttogások és sikolyok).

1982

Londonban bemutatták a Pink Floyd The Wall (A fal) cjmű filmjét, amit Alan Parker rendezett.

2003

78. évés korában meghalt Janikovszky Éva, Kossuth-díjas író, a gyermek- és ifjúsági irodalom népszerű alkotója (Kire ütött ez a gyerek?). Első könyve 1957-ben jelent meg. 32 könyvet írt, melyek 35 nyelven jelentek meg. Műveit az olvasók korhatár és fenntartás nélkül szeretik. A felnőtt és gyerekvilág konfliktusait humorba oldó, nagy sikerű könyvei a legolvasottabb könyvtári könyvek. írói munkásságáért megkapta a József Attila-díjat (1977), az Ifjúsági díjat (1979), a Gyermekekért-díjat (1986), a Greve-díjat (1990), a Budapestért-díjat (1993), a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének gyermekirodalmi díját (1994). Az 1988-ban a Mosolyrend Lovagjává választott írót a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztjével, Móra- és Szent Imre-díjjal is kitüntették.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum