Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Július 10

1640

Megszületett Aphra Behn angol drámaírónő, költő, az első angol nő, aki az írásból tartotta el magát. A legnépszerűbb drámai műve az 1677-es "The Rover" volt.

1871

Megszületett Marcel Proust francia író. (Az eltűnt idő nyomában).

1873

Miskolcon meghalt Latabár Endre színész, színi igazgató, zeneszerző, a Latabár-színészdinasztia őse. Színészet mellett karnagy volt, komponált zenét, elsősorban operettet, operát fordított magyarra, színpadra alkalmazott. 1842 után önálló társulatot alapított, s kisebb megszakításokkal 31 éven át volt a sikeres társulat igazgató. Híres színészek játszottak nála, például Paulay Ede és Újházi Ede.

1875

Megszületett Mary McLeod Bethune amerikai oktató, írónő, aki a feketék országos ügyeinek aktivistája és a kisebbségiek problémáival kapcsolatos tanácsadó volt.

1923

Megszületett Jean Kerr (szül. Jean Collins) amerikai humorista, szerző, drámaírónő, aki 1957-ben írta önéletrajzi munkáját "Please Don't Eat the Daisies".

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum