Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Június 7

1843

Meghalt Friedrich Hölderlin német romantikus költő.

1894

Megszületett Boncza Berta (Csinszka) költő, Ady Endre felesége.

1899

Megszületett Elizabeth Bowen ír szerző, aki érzékeny nyelvezetéről és karaktereiről volt ismert, például a "The Heat of the Day".

1917

Megszületett Gwendolyn Brooks amerikai költő, az első fekete költő, aki Pulitzer-díjat nyert. Műveiben a városi feketék mindennapi életével foglalkozott.

1928

Megszületett James Ivory amerikai rendező, író. Ismertebb filmjei: Szoba kilátással; Szellem a házban; Napok romjai; Jefferson Párizsban; Túlélni Picassót; Az aranyserleg; Válás francia módra.

1938

Meghalt Dsida Jenő költő.

1943

Megszületett Nikki Giovanni amerikai szerző, költő. A "Fekete költészet hercegnője" ("Princess of Black Poetry") 1972-ben írta a "My House", 1975-ben a "The Women and the Men" című művét.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum