Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Június 18

1869

Megszületett Carolyn Wells amerikai szerző, aki több mint 170 misztériumjátékot, képtelen meséket és gyermekkönyveket írt.

1936

Moszkvában 68 éves korában meghalt Makszim Gorkij (eredeti nevén: Alekszej Makszimovics Peskov) orosz író, a szocialista realizmus egyik megalapítója, akinek fő művei: "Éjjeli menedékhely", "Az anya", "Az Artamonovok". Nyugat-Európában már a századforduló előtt ismertté vált regényeivel és elbeszéléseivel, amelyekben főként a kispolgári társadalmi körülményekkel foglalkozott. Szegény családban nőtt fel, az októberi forradalom után a bolsevizmus híve lett, az új irodalom, a szocialista realizmus példaképévé vált. Legismertebb regényei: "Foma Gorgyejev", "Emberek között", "Gyermekkor", "Az én egyetemeim".

1937

Megszületett Gail Godwin amerikai írónő, újságíró, akinek legismertebb műve az 1972-ben megjelent "Glass People".

1962

Megszületett Kováts Adél, színésznő. Ismertebb filmjei: A Hídember; Csocsó, avagy éljen május 1-je!; Sok hűhó Emmiért; A magzat; Czillei és a Hunyadiak; Szegény Lázár.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum