Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Június 10

1625

Megszületett Apáczai Csere János író, természettudós, tanító, filozófus, polihisztor.

1915

Megszületett Saul Bellow amerikai irodalmi Nobel-díjas író (Napjaid gyümölcse).

1923

A csehszlovákiai Faluszlatinában (ma: Ukrajna) megszületett Robert Maxwell (eredeti nevén: Ian Ludvik Hoch) brit sajtómágnás, lapkiadó - többek között a "Magyar Hírlap" és az "Esti Hírlap" korábbi kiadója - és filmproducer.

1933

Megszületett Prágában Ivan Passer cseh rendező. Ismertebb filmjei: Sztálin; Egy szöszi szerelme; Tűz van, babám!; Győzelemre született; Picnic; A kívánság fája.

1937

Házasságot kötött Ingrid Bergman és Dr. Petter Lindström.

1942

Megszületett Budapesten Ernyei Béla színész. Ismertebb filmjei: Szeleburdi vakáció; Szeleburdi család; Az aranyifjú; Volt egyszer egy család; Bolondos vakáció.

1953

Budapesten megszületett Csákányi Eszter Jászai Mari-díjas színművésznő, Csákányi László szín- és előadóművész lánya. Zongorázni és balettezni tanult. 1972-től a Nemzeti Színház stúdiósaként dolgozott, 1975. óta a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja. Szerepeiből: Stella (Williams: A vágy villamosa), Stázi (Kálmán: Csárdáskirálynő), Táltos tücsök (Collodi: Pinocchio), Übü mama (Jarry: Übü király), filmjeiből: Ajándék ez a nap, A revizor, Doktor Minorka Vidor nagy napja, Hermelin.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum