Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Május 8

1827

Pesten megszületett Vajda János költő, publicista, az első szimbolista, akit Ady Endre "szent elődjé"-nek tekintett. Verseiből: "Gina emléke", "Húsz év múlva", "A vaáli erdőben", "Nádas tavon".

1828

Megszületett Jean Henri Dunant Nobel-békedíjas svájci író, a Vöröskereszt megalapítója.

1920

Megszületett Pálos György színész. Ismertebb filmjei: A tizedes meg a többiek; Elveszett paradicsom; Alázatosan jelentem; Vörös tinta; Gázolás.

1926

Megszületett David Attenborough, természettudós, dokumentumfilm-rendező. Legszebb természetfilmjei: A kék bolygó; A Föld dala; Az erdő szelleme; Az élet megpróbáltatásai; Az élő bolygó.

1952

Megszületett Beth Henley amerikai drámaírónő. 1981-ben Pulitzer-díjat kapott a "Crimes of the Heart" című művéért, amelyből 1986-ban film is készült.

1967

Meghalt Elmer Rice amerikai író (A számológép).

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum