Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Május 24

1883

Megszületett Elsa Maxwell amerikai írónő, televíziós házigazda, rovatvezető, aki az 1930-as évektől az 1950-es évekig Hollywood híres társasági személyisége volt.

1915

Megszületett Gáti József színész, a Versmondás című könyv és lemez írója, készítője, a vers- és prózamondó előadóművészet jeles képviselője.

1918

Bemutatták Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára című dalművét a Budapesti Operaházban, melynek szövegét Balázs Béla írta.

1918

Megszületett Mészáros Ági, kétszeres Kossuth-díjas színésznő (Talpalatnyi föld). Emlékezeteset alakított a Talpalatnyi föld, a Mágnás Miska, Simon Menyhért születése című filmekben és az Úri Muri színpadi átdolgozásában.

1923

Megszületett Dénes György, szlovákiai magyar költő, a Tücsökhegedű, Pipitér, Bükkmakkfa című gyermekvers -kötetek szerzője.

1986

Meghalt Dajka Margit színésznő (Macskajáték, Égig érő fű).

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum