Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Május 2

1519

67 éves korában meghalt Leonardo Da Vinci (született 1452.04.15.), az egyetemes zseni, aki egyszemélyben volt festő, szobrász, grafikus, építész, mérnök és természettudós.

1772

Megszületett Novalis német romantikus költő, író (Henrich von Ofterdingen).

1857

Párizsban 46 éves korában meghalt Alfred de Musset francia romantikus költő, akinek fő művei: "Éjszakák", "A század gyermekének vallomása", Mimi Pinson".

1946

Megszületett David Suchet angol színész, Hercule Poirot megformálója.

1977

Megszületett Nyíregyházán Lutter Imre előadóművész, producer. A Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke, a Kaleidoszkóp VersFesztivál igazgatója, az Első Magyar Versszínház alapítója. A jogi egyetem elvégzése után Miskolcról Budapestre költözött. Előbb előadóművész vizsgát tett, majd újságírói és drámapedagógus diplomát szerzett. A tv2 száguldó riportereként lett ismert. Számos televíziós produkció és pódiumi est fűződik nevéhez.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum