Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Május 16

1911

Megszületett Gács Rezső (Rodolfó) bűvész.

1929

Először tartották meg az Oscar-díj átadást Hollywoodban.

1929

Megszületett Adrienne Rich amerikai költő, pedagógus, akinek munkái a kapcsolatok és a szexualitás témáit vizsgálják, például az 1972-ben írt "Diving into the Wreck" című műve.

1943

Megszületett Budapesten Grunwalsky Ferenc operatőr, rendező, forgatókönyv író. Ismertebb filmjei: A mohácsi vész (2004); Kelj fel komám, ne aludjál; Táncalak - 34. Magyar Filmszemle (2003) - Rendezői látvány díja; Éjféli maraton; Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten; Gengszterfilm; Roncsfilm; Kicsi, de nagyon erős 1-2.

1984

Meghalt Irwin Shaw amerikai író. (Oroszlánkölykök, Gazdag ember, szegény ember).

1990

64 éves korában meghalt Sammy Davis Jr. afroamerikai énekes, táncos, filmszínész, aki 1960-ban az "Ocean's 11, Tripla vagy semmi" című film eredeti változatában Frank Sinatrával és Dean Martinnal játszott együtt.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum