Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Május 14

1931

Megszületett Domonyban Huszárik Zoltán magyar filmrendező. Ismertebb filmjei: Szindbád; Csontváry; Koplalóművész; Holnap lesz fácán; Capriccio; Groteszk.

1933

Budapesten megszületett Bácskai Lauró István filmrendező.

1944

Megszületett George Lucas producer, író, rendező (Csillagok háborúja, Indiana Jones filmek).

1952

Megszületett Chicago-ban Robert Zemeckis producer, Oscar-díjas rendező. Ismertebb filmjei: Forrest Gump - Golden Globe (1995) - Legjobb rendező, Oscar-díj (1995) - Legjobb rendező; Kapcsolat; Vissza a jövőbe 1-3.; Temetetlen múlt; Roger nyúl a pácban; Ház a Kísértet-hegyen; Jól áll neki a halál; A smaragd románca; Tragacsparádé; Mesék a kriptából; I Wanna Hold Your Hand (1978).

1953

Megszületett Gyabronka József színész. Ismertebb filmjei: Zsebtévé - Móka Miki; A kis utazás; Bűn és bűnhődés; Vuk - szinkron; Vili, a veréb - szinkron; Vizipók-Csodapók - szinkron; Lóvá tett lovagok; Volt egyszer egy szerelem.

1986

Az Institute for War documents nyilvánosságra hozta Anne Frank teljes naplóját.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum