Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Május 13

1819

Megszületett Walt Whitman amerikai költő.

1907

Megszületett Daphne DuMaurier angol írónő, akinek klasszikus rémregényei az 1938-ban írt "Rebecca" és az 1936-os "Jamaica Inn".

1912

Megszületett Budapesten Várkonyi Zoltán színész-rendező, író. Ismertebb filmjei: Fekete gyémántok - rendező; Emberrablás magyar módra - rendező; Egri csillagok - rendező; Tanulmány a nőkről; Kárpáthy Zoltán; Butaságom története; Honfoglalás I-II.; A kőszívű ember fiai; Fotó Háber; Csutak és a szürke ló; Dandin György, avagy a megcsúfolt férj; Elkésett levél; Az én lányom nem olyan.

1943

Megszületett Mogyoródon Juhász Jácint színész. Ismertebb filmjei: A falu jegyzője; István, a király; 80 huszár; Csutak a mikrofon előtt; Vivát Benyovszky!; Még kér a nép; A koppányi aga testamentuma; Szegénylegények.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum