Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Április 25

1948

Budapesten megszületett Andorai Péter színművész. Szerepelt többek között a Mephisto, a falfúró és a Legényanya című filmekben.

1948

Megszületett Detre Annamária színésznő. Ismertebb filmjei: Egy csók és más semmi; Palacsintás király; Képzelt beteg; A beszélő köntös; Vizipók-Csodapók-szinkron; Dr. Bubó-szinkron.

1963

Megszületett Götz Anna színésznő. Ismertebb filmjei: Némó nyomában - szinkron; Nyolc évszak; Villanyvonat, színházi alakításai: Forgószínpad; Négyszögletű kerekerdő; Az ibolya; Thénea - Amphitrüon.

1982

Budapesten meghalt Balázs Sándor író. Magyar-latin szakos tanárként Szentgotthárdon, Székelyudvarhelyen, majd 1917-40-ig a budapesti Werbőczy Gimnáziumban tanított. Ő vizsgáztatta magyarból a magántanulóként érettségiző József Attilát. Színpadi műveket, 1945 után pedig főként ifjúsági regényeket írt. A kisvárosi élet, a kisváros embereinek kitűnő megfigyelője és ábrázolója volt. Közvetlen előadásmód, könnyed meseszövés jellemezte írásait.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum