Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Április 24

1731

Meghalt Daniel Defoe angol író. Robinson Crusoe című regényével a polgári realista regény őstípusának megalkotója, a "robinzonád" műfaj megteremtője.

1875

Megszületett Huszka Jenő operettszerző.

1920

Megszületett Salgótarjánban Zenthe Ferenc érdemes művész. Ismertebb alakításai: Szomszédok; Jób lázadása; A Pogány Madonna; Beszterce ostroma; Tüskevár; A Tenkes kapitánya; Gábor diák; 2x2 néha 5; West Side Story - Operett színház. 2005-ben – Bessenyei Ferenc halála után – a Nemzet Színészévé választották.

1924

Megszületett Lelkes Ágnes magyar színésznő. Ismertebb alakításai: Hegedűs a háztetőn (Madách színház); Lugosi - A vámpír árnyéka (Madách színház). Filmjei: Abigél; A revizor; Egri csillagok; Házasságból elégséges.

1934

Megszületett Shirley MacLaine Oscar-díjas amerikai színésznő, írónő (Esthajnalcsillag, Becéző szavak).

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum