Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Április 13

1749

Megszületett Rát Mátyás újságíró, szerkesztő.

1906

Megszületett Samuel Beckett ír születésű, angol és francia nyelven alkotó, Nobel-díjas dráma- és regényíró, költő (Godot-ra várva).

1909

Megszületett Eudora Welty amerikai szerzőnő, aki a déli államok családjairól szóló történelmi munkáiról volt híres. 1972-ben a "The Optimist's Daughter" című művéért Pulitzer-díjat kapott.

1916

Elhunyt Eötvös Károly politikus, író. A tiszaeszlári vérvád (1883) során a vádlottak védőügyvédjeként nemcsak a megvádolt zsidók felmentését sikerült elérnie, hanem a magyarországi antiszemitizmus politikai térnyerését is megakadályozta. Huszonnégy kötet irodalmat írt, mégis inkább közírói, mint szépírói erényei elismertek.

1956

Megszületett Gerendás Péter gitáros, énekes előadóművész.

1986

Meghalt Major Tamás színész, rendező (A tizedes meg a többiek). Kétszeres Kossuth-díjas, kiváló művész. 1947-től a Színház és Filmművészeti Főiskola tanára volt.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum