Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Április 11

1900

Megszületett Márai Sándor író, költő, újságíró (Egy polgár vallomásai). Radványi Géza filmrendező bátyja. Az Egy polgár vallomásai című önéletírása a magyar próza élvonalába emelte. Életművéért posztumusz Kossuth-díjjal tüntették ki. Külföldön az egyik legismertebb magyar író, költő.

1905

Budapesten megszületett József Attila költő.

1924

Keszthelyen megszületett Horkai János színész (Így írtok ti; Képzelt beteg; Hagymácska).

1956

Budapesten, megszületett Hernádi Judit színésznő, énekesnő, komika. Ismertebb filmek, TV filmek: Pasik, Amerikából jöttem ..., Szamba, Szerencsi fel!, A miniszter félrelép, Best of Heti Hetes, Boldog Születésnapot!. Színházi darabok: Szentivánéji álom; Sok hűhó semmiért; A pesti szín; Hello, Dolly! Édes bosszú Bánk bán.

1964

A költészet napja. József Attila születésnapján először rendezték meg a "Költészet napját". 2005-ben különös jelentőséggel bír: József Attila születésének centenáriumában a Magyar Versmondók Egyesülete és a NKÖM Nemzeti Évfordulók Titkársága kezdeményezésére több száz civil szervezettel közösen ünnepeljük a Vers Évét.

1987

Budapesten meghalt Váradi Hédi színésznő. A SzAK elvégzése után a Madách Színházhoz szerződött, 1964-től haláláig a Nemzeti Színház tagja volt. Kossuth-díjas (1975), Jászai Mari-díja (1960), érdemes (1968), kiváló művész (1973).

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum