Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Március 8

1814

Megszületett Szigligeti Ede (eredeti nevén Szathmáry József) drámaíró, fordító, szakíró, a magyar népszínmű műfajának megteremtője, színész, színházi rendező.

1921

Megszületett Romhányi József, "a rímhányó" író, költő. Szövegkönyveket írt, operettek, kabaréműsorok és rajzfilmek (Kérem a következőt!) kedvelt versszerzője volt.

1945

Elhunyt Sárközi György költő, író, műfordító. Az Angyalok harca című első verseskötete mellett kiemelkedik a Mint oldott kéve című történelmi regénye és Dózsa című drámája.

1957

Megszületett Szigligeti Ede (eredeti nevén Szathmáry József) drámaíró, fordító, szakíró, a magyar népszínmű műfajának megteremtője, színész, színházi rendező.

1957

Budapesten megszületett Bajor Imre színművész. Pályafutását gyakorló színészként 1976-ban az Állami Déryné Színházban kezdte és tagja volt 1983-ig. Jelenleg szabadúszó és 1989 óta a Játékszínben játszik. Szerepeiből: Beck (Zsolt: Erzsébetváros), Jerry Wexler (Allen: Lebegő fénybuborék), Bill (Maugham: Örökké téged), filmjeiből: Jolán és a férfiak. Országos ismertségre a Magyar Televízió Szomszédok c. sorozatában tett szert.

1989

Elhunyt Mészáros Ági kétszeres Kossuth-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész (Talpalatnyi föld). Emlékezeteset alakított a Talpalatnyi föld, a Mágnás Miska, Simon Menyhért születése című filmekben és az Úri Muri színpadi átdolgozásában.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum