Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Március 7

1902

Megszületett Timár József Kossuth-díjas színész, érdemes és kiváló művész (Vörös tinta). Egyik legemlékezetesebb színpadi alakítása a Nemzeti Színházban Willy Loman megformálása Az ügynök halála című Miller-drámában. Ismertebb filmjei: Lejtőn; Semmelweis; Rokonok; Két vallomás.

1911

Megszületett Hlatky László színész. Először Békeffy László Pódium Kabaréjában játszott, majd Debrecenben, Pécsett, Szegeden szerepelt. 1955-től a Vidám Színpad tagja volt. Kibédi Ervinnel újra színpadra vitte Hacsek és Sajó híres párosát.

1924

Tokióban megszületett Abe Kóbó japán író, drámaíró, aki 1950 és 1967 között több irodalmi és drámadíjat kapott. Legismertebb műve: A homok asszonya.

1946

Megszületett Koncz Zsuzsa énekes előadóművész.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum