Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Február 13

1907

Megszületett Rajz János Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész.

1932

Budapesten megszületett Grétsy László nyelvész, a nyelvtudományok kandidátusa. 1987 óta az ELTE Tanárképző Főiskolai Kar magyar nyelvi tanszékvezető főiskolai tanára, valamint a Magyar Televízió nyelvi bizottságának társelnöke. Szerkesztő bizottsági tagja a "Magyar Nyelvőr"-nek és az "Élet és Tudomány"-nak, nyelvművelő rádió- és tv-műsorok, sajtóbeli rovatok munkatársa. Műveiből: "A szóhasadás", "Anyanyelvi kaleidoszkóp", "Mai magyar nyelvünk", "Nyelvi illemtan" (társszerző), "Álljunk meg egy szóra!" (Vágó Istvánnal).

1945

Újpesten megszületett Hobo (eredeti nevén: Földes László) Déri János-díjas zenész, író és színész (Kopasz kutya). Az ELTE Bölcsészettudományi Karán történelem-népművelés szakon végzett. 1978 óta vezetője és énekese a Hobo Blues Band együttesnek. Tizenegy nagylemezt készített, játszik színházban és filmen is, könyveket és novellákat ír. Fő művei: Rolling Stones, Hobo Sapiens.

1948

Megalapították a Kossuth-díjat.

1957

Meghalt Jászi Oszkár író, szociológus, politikus, a magyarországi polgári radikalizmus vezető alakja és teoretikusa, a Károlyi-kormány tárca nélküli minisztere. A Tanácsköztársaság kikiáltása után külföldre ment, 1924-ben az Amerikai Egyesült Államokba hívták és ott telepedett le.

1962

Első alkalommal adták át a szép magyar beszéd jutalmazására Péchy Blanka által alapított Kazinczy-díjat.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum