Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

Február 12

1887

Szabadkán megszületett Csáth Géza (eredeti nevén: Brenner József) író, zenekritikus, orvos. Kosztolányi Dezső unokatestvére volt.

1903

Törtelen megszületett Rideg Sándor író (Indul a bakterház).

1930

Megszületett Soós Imre színész (Körhinta). 1952-ben a debreceni Csokonai Színházban kezdte pályáját, majd a Madách Színházhoz szerződött s itt játszott korai tragikus haláláig. Már főiskolás korában filmezett. Igazi sikereket a filmszerepek - Körhinta, Lúdas Matyi - hoztak számára.

1951

Meghalt Bajor Gizi színésznő. Kossuth-díjas színésznő, kiváló művész, a Nemzeti Színház örökös tagja. Kitűnően játszott klasszikus és modern darabokban, drámákban, vígjátékokban. A művésznő budai villájában Gobbi Hilda létesített Színészmúzeumot. Ismertebb filmjei a Rongyosok és A szűz és a gödölye.

1976

Budapesten megszületett Kecskés Karina színésznő, filmszínésznő (Üvegtigris, Kalózok, Libiomfi).

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum