Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

December 8

1722

A Párizs melletti Saint-Cloud-ban 70 éves korában meghalt Elisabeth Charlotte von der Pfalz grófnő (Liselotte), aki I. (Orléans-i) Fülöp herceg feleségeként a francia udvari életről tudósító leveleivel vált ismertté.

1894

Megszületett Elzie (Crisler) Segar amerikai képregény-rajzoló, Popeye megalkotója.

1912

Megszületett Karády (Kanczler) Katalin színésznő, akit mint filmszínésznőt Zilahy Lajos fedezett fel (Halálos tavasz). 1939-1948 között húsz nagyjátékfilm és három kisfilm főszerepét játszotta el. Emigrációja alatt kalapszalonja lett. Amerikában csak néhányszor lépett színpadra. Dekoratív megjelenése, titokzatos, erotikus sugárzású lénye, mély hangja, szuggesztív egyénisége volt.

1943

Melbourne-ben (Florida, USA) megszületett Jim Morrison rockzenész, a legendás Doors együttes alapítója (Waiting for the Sun, Morrison Hotel, L. A. Women).

1980

New Yorkban lelőtték John Lennont, a Beatles-együttes volt tagját, aki dalszerző, könyvíró, filmszínész és lemez-producer is volt.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum