Rendelj verset

Webáruház
Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

A hónap eseményei

 

December 15

1572

Meghalt Méliusz Juhász Péter egyházi író.

1613

Párizsban megszületett Francois de La Rochefoucauld, Marcillac hercege, francia író, a moralizmus képviselője, akinek fő művei: "Szemlélődések vagy morális szentenciák és maximák", "Emlékezések".

1913

Megszületett Muriel Rukeyser amerikai költő, feminista, társadalom újító, aki híres volt feministákról, társadalmi és politikai problémákról szóló írásairól. 1979-ben adták ki verseit "The Collected Poems of Muriel Rukeyser" címmel.

1924

Megszületett Ida Haendel lengyel hegedűművész, író (Nő hegedűvel).

1932

Clare grófságban megszületett Edna O'Brien ír írónő, pacifista, aki a nők jellemábrázolásáról és nemi elfogulatlanságáról híres. 1974-ben jelent meg magyarul "Vidéki lányok" című műve.

1966

A kaliforniai Burbankben 65 éves korában meghalt Walt Disney (eredeti nevén: Walter Elis Disney) amerikai trükkfilmrajzoló, producer és filmrendező, aki megalkotta Miki egér és Donald kacsa figuráját.

 


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum