Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

„Kökényvirág vagyok” Kapornaky Gyula Versmondó Verseny

 

Kökényvirág vagyok”

Kapornaky Gyula Versmondó Verseny

Kercaszomor, Communitas Fortissima, 2021. október 2., szombat

 

A Fortissimi (Legbátrabbak) Alapítvány és Kercaszomor Önkormányzata a község szülöttének, Kapornaky Gyula költőnek a tiszteletére második alkalommal hirdet versmondó versengést, ezúttal a község írott történetének 813. évfordulóján.

A találkozóra szülőföldjüket szerető, nem hivatásos előadók jelentkezését várjuk, elsősorban a Dunántúlról, Győr-Sopron, Vas és Zala megyéből, valamint Szlovénia és Ausztria magyarlakta vidékeiről. A versenyzők 2021. október 2-án négy korcsoportban mérhetik össze tudásukat.

I. korcsoport: 4−7 évesek

II. korcsoport: 8−14 évesek

III. korcsoport: 15−45 évesek

IV. korcsoport: 45 évesnél idősebbek.

A versengésre két költői alkotással lehet jelentkezni, melyek együttes időkerete legfeljebb öt perc. Az egyik verset Kapornaky Gyulától, az Őrség Szomorócon született költőjétől kell választani (gyűjteményes kötetének digitális változata elérhető a http://kercaszomor.hu honlapon). A másik vers kizárólag a Kárpát-medence országaiban élt vagy élő magyar költők 1990 után született alkotása lehet.

Az előadókat Őrség-barát szakemberek értékelik. A zsűri elnöke dr. Szabó András irodalomtörténész, író, előadóművész, a Legbátrabb város, Balassagyarmat díszpolgára. A pontozás során egyebek mellett számításba veszik, hogy az előadó a korának és egyéniségének megfelelő verseket választott-e, a művészi beszéd és technika megfelelő eszközeit alkalmazta-e, a vers megértése és átélése hiteles-e, illetve a művészi hatás, a kisugárzás ereje összhangban van-e a költői üzenettel.

A korcsoportok első három helyezettje jutalmat kap, és különdíjakat adnak őrségi önkormányzatok, szervezetek. A rendezvényt támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap. A kercaszomori díjkiosztó után a gálaműsor a szlovéniai Hodoson lesz, az Őrség Művelődési Turisztikai Egyesület szervezésében, az Őrzők öröme program keretében.

A jelentkezések beérkezési határideje: 2021. szeptember 15., szerda.

Elektronikus levélben a kercaonk@gmail.com címen, zárt postai levélben pedig a versenyt kiíró szervezetek címén fogadjuk a jelentkezéseket. A nevezésben a néven kívül az életkort, a pontos lakcímet, az e-mail-címet, a telefonszámot, a felkészítő nevét (ha van), illetve a választott művek szerzőjét, címét, esetleg a megjelenés helyét kérjük. A jelentkezők részletes tájékoztatót az időrendről és a kiegészítő rendezvényekről szeptember 20-ig kapnak. Kapcsolattartó: Szalai Zsuzsanna, szalaikerca@gmail.com, illetve +36 30 211 0927.

Kercaszomor Önkormányzata

Fortissimi (Legbátrabbak) Alapítvány


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum