Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

II. Asz-Falt Fesztivál

 

A TEMI Fővárosi Művelődési Háza a Magyar Szín-Játékos Szövetség szakmai támogatásával második alkalommal rendez előadó-művészeti fesztivált budapesti illetve Pest megyei amatőr középiskolás- és ifjúsági korú vers- és prózamondók (énekelt vers is), színjátszó társulatok, hangszeres együttesek, énekesek számára (25 éves korig).


Kötelező témabeli megkötés nincs, de az Erkel-Ferenc emlékévre és Kölcsey Ferenc születésének 220. évfordulójára emlékezve elsősorban olyan előadók jelentkezését várjuk, akik az 1825-1848 közötti időszak főbb eseményeit idézik fel, tükrözik a reformkor hangulatát, bemutatják az akkori ifjúság célkitűzései és a mai fiatalság élete közötti párhuzamokat.
A fesztiválra az alábbi feltételekkel, 4 kategóriában várjuk az együttesek, illetve egyéni fellépők jelentkezését.


1. Színjátszás:
2. Vers: Műsoridő: max. 10 perc
3. Ének: Műsoridő: max. 10 perc
4. Zene: hangszeres szóló, duó, vagy legfeljebb trió jelentkezését várjuk.


Műsoridő: max. 12 perc


Tekintettel a fesztivál kötött műsoridejére, a jelentkezők meghívásáról a szervezők döntenek.


A rendezvény ideje: 2010. április 17. 1000 óra


Helyszíne: TEMI Fővárosi Művelődési Háza, 1119 Budapest, Fehérvári út 47.


A produkciókat szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai a színjátszás és a többi előadó-művészeti műfaj képviselői és szakértői lesznek. A résztvevőknek lehetőségük nyílik a zsűrivel folytatott szakmai beszélgetésre. A színjátszó kategóriában szereplő produkciók saját kérésükre minősítést kaphatnak a MSZ-JSZ minősítő szakembereiből álló zsűritől. Az arany díjazottak az országos színjátszó fesztiválokon előminősítés nélkül vehetnek részt.


A fesztiválon bemutatkozó csoportok, illetve egyéni előadók úti- és egyéb költségeit nem áll módunkban megtéríteni.


A fesztiválra jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével lehet.


Jelentkezési határidő: 2010. március 1. hétfő


A fesztivállal kapcsolatban bővebb felvilágosítás Kungl Jankától kérhető a 203-38-68/128 számú telefonon, illetve a janka.kungl@fmhnet.hu e-mail címen.


Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum