Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2021. január

Kern Andrásé a Ruttkai-gyűrű

A Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján Kern András kapta a Ruttkai-emlékgyűrűt. A díjat a színház bármely művésze megkaphatja, az adott év során nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményéért. (folyt.)

Elhunyt Börcsök Enikő

A színésznőt hosszú, súlyos betegség után csütörtök hajnalban érte a halál - tudatta a Vígszínház. Börcsök Enikő sugárzó tehetségét számtalan színházi és filmes szerepben megcsodálhatta a közönség. (folyt.)

Klasszikus versek, klasszikus előadókkal a kultúra napján

„Múlt, s jövendő" címmel állított össze egész napos emlékműsort a MVE. Az egyesület facebook oldalára látogatók óránként egy klasszikus verset láthatnak a magyar kultúra napján. (folyt.)

Baumgarten-emlékdíj

A Baumgarten-emlékdíjat 2019-ben Kukorelly Endre író kezdeményezésére a Gyümölcsöskert Irodalmi Egyesület alapította. Az alapítók a díjjal az egykori Baumgarten-díj hagyományát kívánják folytatni. (folyt.)

Elhunyt Móricz Zsigmond fia

Szomorú hírről számolt be Nyáry Krisztián könyvkiadó, író, irodalomtörténész a Facebook-oldalán, aki friss posztjában azt közölte, szerdán elhunyt az egyik legnagyobb magyar író, Móricz Zsigmond fia, dr. Móricz Imre gépészmérnök. (folyt.)

Életrajzi film készül Dantéról

Dante halálának 700. évfordulójára Olaszországban idén különleges ünnepségsorozattal és egy filmmel emlékeznek a világirodalom nagy klasszikusára. Életrajzi filmet forgat Dante Alighieri (1265-1321) itáliai költőről Pupi Avati. (folyt.)

Határon túlról is érkeztek pályázatok

Csaknem kétszáz szavalat érkezett a Vörösmarty-emlékév verspályázatára. Az emlékév egyik kiemelt kezdeményezése a Versünnep, amely a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai támogatásával valósul meg. (folyt.)

Gesztesi Károly hangján szól a négy evangélium

Gesztesi Károly egyik be nem fejezett munkája volt a négy evangélium hangoskönyvként való felolvasása, amelyet ajándékként szánt minden embernek. A hanganyagot fia, Gesztesi Máté fejezte be. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum