Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2020. április

Meghalt Eavan Boland költőnő

Hetvenöt éves korában meghalt Eavan Boland költő, a kortárs ír líra kiemelkedő alakja. Az Ír Királyi Akadémia, amelynek Boland tagja volt, „megrendüléssel" fogadta a költő hirtelen halálának hírét. (folyt.)

A karantén jót tesz Bob Dylannek

Három hét alatt már a második új meglepetésszámmal jelentkezett az irodalmi Nobel-díjas Bob Dylan, ami a The Rolling Stone magazin szerint arra utalhat, hogy a zenész, akinek nyolc éve jelent meg utolsó lemeze, ismét új albumon dolgozik. (folyt.)

Karaténban is ideális – elindult az V. Nemzeti VERSeny

Mielőtt a Nemzeti Színház színpadára léphetnének a legjobbak, az elődöntő és a középdöntő, az eddigi évek gyakorlatának megfelelően, idén is online zajlik a Nemzeti VERSenyen. (folyt.)

Meghalt Fekete György

Életének 88. évében meghalt Fekete György belsőépítész, iparművész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke - közölte az MMA az MTI-vel. Fekete Györgyöt szerdán érte a halál. (folyt.)

Nagyot szólt a költészet napi világméretű versmondás

Idehaza, de a határon túl is tömegeket ért el Lutter Imre és a MVE költészet napi versfolyama: több mint 70 ezren kapcsolódtak be a folyamatos online versmondásba a költészet napján. (folyt.)

Világméretű összefogás a költészet napján

Világméretű költészet napi összefogást hirdetett Lutter Imre és a MVE, a költészet napjára egész napos online program, amelyben a kétórás bejelentkezések közben közel száz külföldön élő magyar mond majd verset. (folyt.)

Rejts egy költőt a cupcake-be!

Egy kreatív, szabadidejükben verset költő kis csapat összeállt a Twitteren, hogy megosszák egymással a műveiket és a kedvenc költőiket. Mozgalom lett a szerveződésből, létre is hoztak egy oldalt. (folyt.)

Elhunyt az egyik legsokoldalúbb Broadway-szerző, Terrence McNally

Elhunyt 81 éves korában Floridában a Broadway egyik legendás szerzője, Terrence McNally, négyszeres Tony-díjas színműíró. McNally a kortárs színház legnagyobbjai közé tartozott. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum