Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2020. március

A kisfia tartotta életben Karinthyt a járvány idején

Karinthy Frigyes, az Így írtok ti bravúros stílusmestere 1918 őszén szatirikus tárcában élcelődött a főváros spanyolnátha elleni intézkedésein. A történelmi szakirodalomból is kiderül, hogy nem vették elég komolyan a járványt.(folyt.)

Kosztolányi Dezső családja így vészelte át a járványt

Halálközeli élmények, kifosztott rumkészlet és a végén egy kis vörösterror - Kosztolányi Dezsőné a férje halála után életrajzi könyvet írt az íróról, amely rengeteg érdekes részletet tárt fel a mindennapi életükről. (folyt.)

Egy nap alatt közel 120 ezren kattantak rá a verses vírusvideóra

Szórakoztató, de nagyon komoly üzenetet fogalmazott meg Lutter Imre a Facebook oldalán közzétett VÍRUS videójában, amit egy nap leforgása alatt közel 120 ezren néztek meg. (folyt.)

Járvány alatt sem kell lemondanod a kultúráról

A HelloVidék összegyűjtötte, hogy milyen lehetőségeket találhatunk a mozik, színházak, szórakozóhelyek, könyvtárak, kulturális intézmények bezárása után az interneten, az otthon töltött idő színesítésére. (folyt.)

Bővíti oktatási műsorát az M5

Sok helyen még nem alakult ki az iskolai rendszer, amit a tanároknak és a diákoknak követniük kell a következő hetekben. A szülők és tanárok kérésére, az otthon tanulók munkáját segítve, további oktatási tartalommal bővül az M5 csatorna műsora. (folyt.)

Az idén Ők kaptak Jászai Mari-díjat

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Jászai Mari-díjat adományoz kiemelkedő színművészeti - színészi, rendezői, díszlet- és jelmeztervezői tevékenység elismeréseként. (folyt.)

Jászai Mari Petőfi legnagyobb rajongója

A 170 éve született Jászai Mariról még életében emléktáblát helyeztek el a szülőházán, nevét több tér és utca viseli Budapesten. Az állami színművészeti díjon túl a Vénusz bolygón még egy krátert is elneveztek róla. (folyt.)

Magyarország friss Kossuth-díjasai

Magyarország köztársasági elnöke, Áder János a nemzeti ünnep, 2020. március 15.-e alkalmából átadta a Kossuth-díjakat. A díjakkal kitüntetettek listája a következő cikkben olvasható. (folyt.)

Veszélyhelyzet: Minden előadás elmarad

Budapesten gyakorlatilag teljesen leáll a kulturális élet, a legnagyobb koncertek, színházi előadások elmaradnak vagy új időpontot keresnek majd neki. Nem biztos, hogy mindenki visszakapja a jegyárat. (folyt.)

Új fejezet nyílhat a felvidéki színházi életben

Gál Tamás Jászai Mari-díjas színész, a Csavar Színház vezetője lehet a Komáromi Jókai Színház igazgatója, őt javasolja kinevezésre a Nyitra megye önkormányzata által létrehozott bizottság. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum