Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2020. február

Átadták az Artisjus Irodalmi Nagydíjat

Requiem Tzimbalomra című verskötetéért Kovács András Ferenc nyerte el idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat, mellette Cselényi Béla, Kováts Judit, Szajbély Mihály és Mártonffy Marcell vehet át elismerést a március 2-i díjátadó ünnepségen. (folyt.)

Elhunyt Csukás István író, a Nemzet Művésze

Életének 85. évében elhunyt Csukás István író, a Nemzet Művésze. Az idő fordul...meséktől félő/riadt gyerek, ó, hol vagyok már?/Más kútnak lesem meg sötétlő/mélyét, más mesék félelme vár. (folyt.)

Sorok között repkednek a Pécsi Sasok

Katus Attila és Szentgyörgyi Rómeó: két kőkemény élsportoló, akik hatszor lettek aerobic világbajnokok, és mozgásukkal minden nő szívét meghódították. Ám az acélos testben lágy szív rejtőzik. (folyt.)

Ungvári Tamás gyűjtemény

Ez mind én voltam egykoron – idézi a most megjelent könyv Füst Milánt. Joggal, hiszen ez a gyűjtemény felsorakoztatja a pálya legfontosabb szerepeit. Ungvári Tamás az irodalom, a humán kultúra egyik leghatásosabb védelmezője és népszerűsítője volt. (folyt.)

Végső búcsú Kiss Lászlótól

Több százan, köztük neves színészek, előadóművészek, színházigazgatók, rendezők és drámapedagógusok búcsúztatták Kiss Lászlót, a Magyar Versmondók Egyesületének elnökét Budapesten, február 7-én pénteken. (folyt.)

Törőcsik Franciska, Radnóti Miklós és a szerelem

Van, aki gyönyörű. Van, aki sokatmondó. És van, aki mindemellett szenvedélyes és titokzatos. Épp úgy, mint Törőcsik Franciska, az ország egyik legnépszerűbb fiatal színésze. (folyt.)

Elhunyt John Ridland amerikai műfordító

Elhunyt John Ridland, a Balassi Bálint emlékkarddal kitüntetett amerikai műfordító; a Kaliforniai Egyetem professzor emeritusa súlyos betegségben január 29-én, életének 87. évében halt meg Los Angelesben. (folyt.)

Elhunyt a nemzet művésze, Tornai József

92 éves korában elhunyt Tornai József író, költő. A Nemzet Művésze címet elnyerő Kossuth-díjas alkotót péntek éjjel Budapesten érte a halál. A Magyar Művészeti Akadémia az elhunytat saját halottjának tekinti. (folyt.)

Elhunyt a nemzet színésze, Andorai Péter

Életének 72. évében meghalt Andorai Péter Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze. Budapesten született 1948. április 25-én. Nagyapja vándorszínész, édesapja kőfaragó-szobrász volt. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum