Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2019. december

Gyász: Kiss László elment

Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének alapító elnöke, a versmondás és az amatőr színjátszás egyik legjelesebb képviselője, az amatőr művészeti élet dzsinje, 72 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt. (folyt.)

A művészet ereje - rendszeresen áldozzunk a kultúra oltárán

Az UCL kutatói szerint hosszabb életet élnek majd, akik gyakrabban foglalkoznak művészetekkel. A kutatás összefoglalóan foglalkozik az öregedéssel, mely része a szabadidős tevékenységek vizsgálata is. (folyt.)

Dickens tehet a fehér karácsony mítoszáról

Január végére mindenkinek elege van a télből és legszívesebben már ugranánk a tavaszra. Az pedig, hogy ilyenkor havazik, végképp igazságtalannak tűnik, hiszen annak karácsonykor van itt az ideje. (folyt.)

Czakó Julianna kapta idén a Domján Edit - díjat

A Domján Edit Alapítvány kuratóriuma minden évben kiválaszt egy 40. életévét be nem töltött tehetséget, idén a Miskolci Nemzeti Színház színművésznője, Czakó Julianna kapta az elismerést. (folyt.)

Elkészült a Süsü harmadik része

Csukás István maga szállította a magyar televízióba a vaskos forgatókönyvet, amit hagyományos írógépen írt. Süsü, a sárkányt 1977 karácsonyán kezdte vetíteni a magyar televízió, a folytatást, a Süsüke, a sárkány gyerekeket 2001-ben. (folyt.)

Szemetesek nyitottak könyvtárat a kidobott könyvekből

A CNN riporterei szerint, Törökországban, egy köztisztasági vállalat dolgozói könyvtárat nyitottak a kukákban talált könyvekből! A könyvtár Ankarában található. (folyt.)

Ma lenne 85 éves Garas Dezső

Garas Dezső a Színház-és Filmművészeti Főiskolán tanult 1953-tól 1957-ig, majd a Nemzeti Színház szerződtette. 1965-től 1976-ig a Madách Színház tagja. 1977-től 1980-ig a Mafilm munkatársa, majd 10 évig a Népszínház tagja. (folyt.)

Tóth Ildikó és Dés László is Prima Primissima díjas

Idén 17 éves a Prima Primissima Díj. A hagyományhoz hasonlóan a jelöltek listáján a magyar tudomány, művészet, kultúra és sport példaértékű teljesítményt nyújtó képviselői szerepeltek. (folyt.)

Újra a Sorok között találja magát a néző Lutter Imrével

Kosztolányi Dezső soraival kérdez és válaszol is egyben Kovács András Péter humorista, a stand up comedy egyik hazai kiválósága Lutter Imrének, amikor azt kérdezi, hogyan lett pap helyett KAP? (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum