Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2019. október

Tovább hódítanak a mesék

Új részekkel tér vissza a képernyőre Süsü, a sárkány. Csukás István azt is elárulta, hogy miről szól majd a három új epizód. Mi több, ismét Bodrogi Gyula lesz a hangja! (folyt.)

A Kaleidoszkóp-díjig meneteltek a verslábak

Két hasonló című, mégis teljesen más előadás vitte a pálmát a 19. Kaleidoszkóp VersFesztiválon. A Varidance Társulat Verslábak című tánc showja és az E-mancik Verslábak neccharisnyában előadása is nyert. (folyt.)

Gazdag programmal jön a VersFesztivál

Szendrey Júlia eddig nem ismert arcát, magányát láthatjuk elsőként a 19. Kaleidoszkóp VersFesztivál színpadán, ami után azt a Petőfit is, aki a forradalomba indulva még utoljára visszatér a szülői házba. (folyt.)

Olga Tokarczuké és Peter Handkeé az irodalmi Nobel

Csütörtök délután jelentették be az irodalmi Nobel-díj 2018-as és 2019-es nyerteseit a Svéd Akadémián. A 2018-as díjat Olga Tokarczuk, 2019-est Peter Handke kapta. Most először adtak ki két évre Nobelt. Két magyar szerző is esélyes volt. (folyt.)

Nobel-esélyesek: Ljudmila Ulickaja

Noha nem állítanánk, hogy a Svéd Királyi Tudományos Akadémia örömmel ítélné oda az irodalmi Nobelt egy olyan szerzőnek, aki keményen bírálja a kiválasztás szempontjait, Ljudmila Ulickaja az egyik legesélyesebb az elismerésre. (folyt.)

Elhunyt Vekerdy Tamás

1983-tól az Országos Pedagógiai Intézet főmunkatársa, később tudományos tanácsadója, majd szeniora volt. Tanított a Miskolci Egyetem neveléstudományi tanszékén, részt vett Solymáron a magyarországi Waldorf - óvoda és - iskola megszervezésében. (folyt.)

Mesefallá varázsolták a betonkerítést

Rábakecöl bájos, település Győr-Moson-Sopron megyében, a Dél-Rábaköz szélén helyezkedik el. A község első írásos említése 1162-ben található a levéltári feljegyzésekben, valaha királyi várbirtok volt. (folyt.)

Hív az erdő - életre kelt Örkény Egypercese, a Pilisi erdőben egy verselő telefont állítottak fel

Életre kelt Örkény novellája a pilisszentlászlói erdőben: egy művészeti projekt keretében két lokálpatrióta civil életre keltette a verselő telefont. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum