Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2019. június

Elhunyt Radnai Annamária dramaturg, műfordító

Radnai Annamária a színházművészet doktora, a budapesti Katona József Színház társulatának tagja, a Színház- és Filmművészeti Egyetem osztályvezető tanára, Elméleti és Művészetközvetítő Intézetének vezetője volt. (folyt.)

Karinthy Gábor költeményei

Egy minden eddiginél teljesebb gyűjtemény jelent meg áprilisban Karinthy Gábor, Karinthy Frigyes elsőszülött, skizofréniával diagnosztizált fiának eddig kiadatlan verseiből. A kötettel kapcsolatban egyre nagyobb az érdeklődés, ami nem csoda: irodalomtörténeti jelentőségű. (folyt.)

Milliós fődíjak: társulatokat vár a VersFesztivál

Egymillió forintos fődíjjal hirdették meg a 19. Kaleidoszkóp VersFesztivál versenyprogramját, melyet október 16-20-ig láthatnak a nézők a Váci Dunakanyar Színházban. A kőszínházak, független társulatok és művészek nevezését június 30-ig várják. (folyt.)

Passióért díszpolgár

Díszpolgári címet adományoztak Pataki Andrásnak, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának, a Magyar Versmondók Egyesülete alelnökének, a nemzetközi hírű Magyarpolányi Passió Jászai-díjas rendezőjének (folyt.)

Babits verskéziratai előerültek

A „szerkesztők szerkesztőjének", a Nyugatot elindító Osvát Ernőnek a hagyatékából újabb különleges darabok kerültek nemrég a Petőfi Irodalmi Múzeumba. A lappangó irodalmi kincsek között vannak Krúdy, Juhász Gyula (folyt.)

Elhunyt Horváth Ádám rendező

Horváth Ádám 1930 június 4-én született Budapesten. Dédapja Vészi József, a Pester Lloyd főszerkesztője, nagyapja Molnár Ferenc író, apja Horváth Zoltán, a Népszava főszerkesztője volt. (folyt.)

Meghalt a világhírű rendező, Franco Zefirelli

Zeffirelli Gianfranco Corsi néven 1923-ban született, színházi és operarendezőként is hírnevet szerzett, a világ azonban elsősorban filmjei okán ismerte meg. Az ötvenes évek végétől kezdett forgatni. (folyt.)

Ma lenne Szabó Éva 87 éves

Tartok tőle, hogy unalmas leszek: én szeretem az életemet. Valószínűleg annak köszönhetem, hogy örömképes embernek születtem. Nem méreteztem túl a vágyaimat. (folyt.)

Meghalt Térey János

A több rangos irodalmi díjjal kitüntetett író, költő 1989-től 1991-ig magyart és történelmet tanult a budapesti Tanárképző Főiskolán, majd az ELTE Bölcsészkarán. Élete során számos díjat, elismerést kapott. 48 éves volt. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum