Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2019. április

Pogány Judité a Színházi Kritikusok életműdíja

Egy emlékezetes alakításokban gazdag életpályájú, önmagával a kíméletlenségig igényes, a közönséget maximálisan tisztelő nagy művész előtt tiszteleg az életműdíjjal. (folyt.)

Miért olvassunk a gyermekünknek?

Ha rendszeresen olvasunk mesét gyermekeinknek, nemcsak képzeletük fejlődik, hanem szókincsük jelentősen gyarapodik - állítja egy amerikai kutatás. A meseolvasás jócskán fejleszti képzőerejüket és szó szerint kitárja előttük a világot. (folyt.)

Elhunyt Bács Ferenc

Életének 83. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után kedden elhunyt Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Budapest díszpolgára - tudatta a művész felesége. (folyt.)

Húsvét, ahogy ismernünk kell

A kereszténységgel a nagy pogány tavaszünnep is átalakult, húsvét lett belőle. A természeti népek úgy tartották, harmóniában kell élniük az anyatermészettel, ahogy a természetfeletti erőkkel is. Hagyomány és versek. (folyt.)

Megszületett a világrekord!

24 órán keresztül magyar szerzők szépirodalmi műveit adta elő közönség előtt Lutter Imre előadóművész a budapesti Fészek Művészklubban. Egyéni teljesítményével az előadó világrekorderré vált. Minőségi előadásmódja számos nézőt vonzott. (folyt.)

Költészet napi világrekord!

24 órán keresztül magyar szerzők szépirodalmi műveit adta elő Lutter Imre. A Radnóti-díjas előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke a budapesti Fészek Művészklubban világrekorderré vált. (folyt.)

Novellákat lök ki magából egy automata a londoni metrón

A városi terekben lépten-nyomon irodalomba botlik, aki nyitott szemmel jár - a megállókban novellákat olvashatunk, de ha épp elfogy az olvasnivalónk, akár könyvet is vehetünk az automatákból. (folyt.)

Pályázat: Álljon meg egy novellára

Ismét elindítja a JCDecaux az Álljon meg egy novellára! pályázatát. A nyertes munkák a főváros és a megyeszékhelyek legforgalmasabb utasváróiba kerülnek ki, az első három helyezett pénzjutalomban is részesül. (folyt.)

Vers világrekord sztárokkal

A Fészek Klub megtelik verssel! Az egyéni versmondás világrekordját készül felállítani a költészet napján Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész. Színészek, énekesek, sportolók, előadóművészek, versmondók csat-lakoztak a hozzá. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum