Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2019. március

Rómában Szálinger Balázs költő képviseli az országot!

Immár hatodik alkalommal rendezi meg az (EUNIC). A költészet világnapja című eseményt március 21-én Rómában, melyen idén Szálinger Balázs József Attila-díjas költő képviseli országunkat. (folyt.)

Március 21. a Költészet Világnapja

„Az embernek minden nap hallgatnia kellene egy kis zenét, olvasnia egy kis költészetet, és néznie egy csodás képet, hogy a világi gondokat kitörölje az elméjéből, és észrevegye a szépet, amit Isten ültetett az ember lelkébe." (folyt.)

Március 15-e: amiről kevesen szólnak

Gyakran az iskolai előadások és még a történelemkönyvek is áldozatul esnek a hősi események romantikus elferdítéseinek azzal, hogy a jelentősnek ítélt részleteket kiemelik, a kevésbé lényegesekre pedig a feledés homálya vár. (folyt.)

Elindult a IV. Nemzeti VERSeny

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete negyedik alkalommal hirdeti meg felmenő rendszerű versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt. Az Anyaországban, szerte Európában, az óceánon túl, minden magyar versmondó részére. (folyt.)

Moldova György 85 éves

Az író, aki kazánszerelőként jutott be a filmgyárba - így jellemezhetjük. Alulnézetből is ismeri az életet, riport- és szociográfiai regényeivel pedig be is mutatja. Március 12-én ünnepelte 85. születésnapját Moldova György Kossuth-díjas író. (folyt.)

Jászai Mari-díj a Versmondók alelnökének

Jászai Mari-díjat kapott a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke, Pataki András, aki tavaly októberben vehette át a Radnóti-díjat. A Soproni Petőfi Színház két másik művésze, Gál Tamás és Horányi László is díjazott lett. (folyt.)

A meseolvasás hatása

A könyvolvasás megkedveltetését már egész kiskorban érdemes elkezdeni. Legegyszerűbb képes könyvecskékkel, és fokozatosan kell elültetni a gyerekben a kis magocskát, mely egész életében elkísérő őt, egy jó baráttal, a könyv szeretetével. (folyt.)

Ascher Tamás 70 éves

A személyes élményt, amit a színház nyújtani tud, semmi nem pótolja. Ascher Tamás neve összeforrott a kaposvári színház fénykorával, amikor néhány rendezőtársával igazi művészszínházat hozott létre. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum