Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2018. december

Színházrendező felvételi előkészítő indul Ascher Tamás vezetésével

A Színház- és Filmművészeti Egyetem felnőttképzésért felelős intézete felvételi előkészítő kurzust indít, amely a színházrendező - zenésszínház rendező szak 2019 tavaszi felvételijére készít fel.

Átadták a Bujtor-gyűrűt a veszprémi Petőfi Színházban

A díjat Bujtor Judit, az igazgató, színművész, rendező Bujtor István özvegye alapította a teátrum háttérmunkásainak elismerésére. Idén Cziráki Miklós színpadi felügyelő és koordinátor kapta meg. (folyt.)

Rendkívüli karácsonyi adományosztás

A Kurdi Körzeti Általános Iskola tanulói készítették maguk azokat a cipős doboz ajándékokat, amiket a Magyar Versmondók Egyesülete kiegészített, majd a Scool-túra Kft. jóvoltából Kárpátaljára juttattak el árva gyerekeknek. (folyt.)

Legendák titkait rejtő budapesti garzonház

A hetvenes évek sztárjai laktak az emblematikus budapesti épületben, ahonnan kitiltották a gyerekeket. A 1960-as évek lakáshiányában épült Bajza utcai Garzonház legelső lakója Ruttkai Éva volt. (folyt.)

Pécsre a könyvek szekéren érkeznek

Az első könyves szekér négy éve indult el. Az ötletgazda Veress Márton volt, aki tavaly létrehozta a Könyvszolgálat Kulturális Egyesületet, hogy a Kárpát-medence kétszáz településére olvasnivalót vigyen. (folyt.)

Két különleges könyvtár is nyílik Budapesten

A Nem Adom Fel kávézóban különböző képregények, míg a Camponában cserekönyvek várják az olvasókat a főváros legújabb közösségi könyvtáraiban december közepétől. (folyt.)

Eddig ismeretlen Radnóti-sor kerül kalapács alá

Radnóti Miklós egy különleges kéziratáért is folyt a licit pénteken az Andrássy Egyetem termében a Központi Antikvárium szervezésében, mely ötmillió forintos kikiáltási árról indulva végül 10 millióért kelt el. (folyt.)

A hónap szerzője: Tandori Dezső

A Litera minden hónapban „megválasztja" a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát. A december rendhagyó hónap lesz, semmi sem lesz a hagyományos módon. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum