Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2018. június

Baka - Üzenet Új-Huligániából

A Baka István Alapítvány idén ismét meghirdeti középiskolás és felnőtt kategóriában a Kárpát-medencei Baka István vers-, énekelt vers- és prózamondó versenyt. A találkozót hagyományosan kétnaposra tervezik. (folyt.)

Ki volt Szendrey Júlia valójában?

Szendrey Júlia, a titokzatos és tragikus asszony. Sokan csak az özvegyet és vagy az özvegyi fátyol elhajítóját látják Petőfi özvegyében, pedig saját jogon, mint ember is érdekes, tragikus és figyelmet érdemlő alak. (folyt.)

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor

A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - közölte a család. Várhatóan a szülőfalujában, Nagygalambfalván helyezik örök nyugalomra. A temetés időpontjáról a család később ad tájékoztatást. (folyt.)

Megjelent Báger Gusztáv új kötete

Napharang címmel új kötettel jelentkezett Báger Gusztáv, a József Attila-díjas költő, egyetemi tanár, közgazdász. A könyv mintegy 300 válogatott és 50 új, kötetben eddig még nem publikált költeményt tartalmaz - fogalmazta meg a szerző (folyt.)

Interjú Bodrogi Gyulával

A 84 éves Kossuth-díjas Bodrogi Gyula még most is a színpadon éli napjait, egyfolytában próbál. Most éppen Caligula helytartóját a Gyulai Várszínházban, melyben palesztina királyát alakítja. Elmondta, hogy gyermekkorában tanárnak készült (folyt.)

Gyere a színházi és verstáborokba!

Újabb versmondó növendék: Ujvári Bors nyert felvételt a táborozók közül a Színművészeti Egyetemre. Július 22. és 29. között várják idén a tehetséges fiatalokat Neszmélyben a Színház- és Versművészeti Táborok szekciói. (folyt.)

Daniel Godfrey: Új Pomeji

Aki a régmúltat piszkálja, az a jelennel babrál! -Te hogy boldogulnál a tudattal, létrehoztál valamit, ami képes megváltoztatni az idő szerkezetét? Amire rájöttél, amit mindenki a te nevedhez kapcsol, alapjában változtatja meg a világot?(folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum