Rendelj verset

Webáruház

Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! Üdvözöljük a Vers Oldalán! Legyen ez a kezdőlapja, kattintson ide! A Vers Oldala

Hírarchívum

vissza

2018. május

Rakovszky Zsuzsa Nagy Zsukáról

A versek anyaga - nehéz emberi sorsok - akár novelláké is lehetne, a szokatlan képzettársítások viszont igazi költői gondolkodásra vallanak. A hónap szerzője a literánál Nagy Zsuka, a Kaleidoszkóp könyvsorozat felfedezettje. (folyt.)

Elhunyt 85 évesen Philip Roth

Elhunyt 85 éves korában Philip Roth, az amerikai irodalom egyik legjelentősebb alakja. Halálát helyi idő szerint kedd este jelentette az amerikai média. Roth egy New York-i kórházban halt meg kedden szívelégtelenségben. (folyt.)

Az Alinda vendége Térey János volt

Az elmúlt évben 180 színházi előadást látott, Regős János mellett ő volt a POSZT programjának másik válogatója. Szerinte a magyar színházi élet jól fésült, de nem izgalmas. Térey János Veiszer Alinda műsorában járt. (folyt.)

Ady Endre a sógornő szemével

Görbe tükör? Ady Endre a sógornő szemével. Amennyi emlékező, annyi Ady - és annyi Csinszka, annyi Léda, annyi... -, a kérdés ilyenkor az, hogy a szerző milyen forrásból dolgozott. Ady Lajosné Kaizler Anna ebből a szempontból szerencsés volt.(folyt.)

Nemzeti: május 31-ig lehet nevezni

A tét: fellépni a Nemzeti Színházban! A VERSenyre minden anyaországi, határon és tengeren túli magyar versmondót várnak. Egy vers elmondását kell videóra venni, feltölteni a YouTube-ra és a linkkel együtt elküldeni a nevezési lapot. (folyt.)

Meghalt Choli Daróczi József

Életének 79. évében meghalt Choli Daróczi József cigány író, költő, és népművelő, műfordító, pedagógus, újságíró, a cigány közélet egyik legismertebb alakja, írj a RomNet a család közlése nyomán. (folyt.)

Emlékest a Római Magyar Akadémián

Római időutazás Perczel Zita színésznő emlékére: a 100 éve született Perczel Zita színésznő, az Egyesült Államok, az 1935-ös évek Párizsa, majd Madrid után, 1964-ben Rómában telepedett le, ahol több évtizeden át élt. (folyt.)

Majoros Nóra: Pityke és prém

Egy szókimondó meseszerű regény, amelynek a szereplői mi és gyermekeink vagyunk. Tündérmese ez, ám a mai értelemben mégsem az. Sokkal inkább a régi, átíratlan erdélyi tündérmesékre emlékeztet. (folyt.)

82 éves lenne a nagy meseíró

2018. május 7-én hétfőn, Lázár Ervinre emlékeznek a Tolna megyei Pálfán és Sárszentlőrincen, ahol a nagy meseíró születésének 82. évfordulóján gyermek programokkal, mesemondással, rajzkiállításon idézik fel műveit ezen a délelőttön. (folyt.)

Bubik 60

Ritka magyar - Bubik 60 című kamara kiállítás látogatható Budapesten. 2018. május 19-én 15 órakor lesz a 80-90-es évek egyik legdinamikusabb alakjáról szóló kiállítás megnyitója, a Bajor Gizi Színészmúzeumban. (folyt.)

Novellák lesznek a megállókban

Novellapályázatot hirdet a JCDecaux, amely akciójával alkalmi irodalmi élménnyé szeretné tenné a várakozás perceit. A legjobb tárcanovellák Budapest és a megyeszékhelyek különböző busz- és villamos megállóiban olvashatóak. (folyt.)

Évfordulós költők
A hónap eseményei
Alkalmi versek
Irodalmi linkségek

Hírarchívum

 

 

versszínház versrádió versmondó versfesztivál partnerek hirdetés impresszum mve versenyek műhelyek táborok pályázatok versmondó fórum